Η επιδημία Coronavirus χτυπά τις πωλήσεις γερμανικών αεροπορικών εταιρειών

Νέος τύπος Κορωνοϊός Ενώ οι πωλήσεις της γερμανικής αεροπορικής βιομηχανίας μειώθηκαν σχεδόν 25 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της κρίσης, 9 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.

Η Γερμανική Ένωση Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών (BDLI) ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία της αεροπορικής βιομηχανίας για το 2020.

Κατά συνέπεια, τα έσοδα από τις πωλήσεις του κλάδου μειώθηκαν κατά περίπου 25% πέρυσι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτά τα έσοδα μειώθηκαν από 41 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, όταν εμφανίστηκε η κρίση Kovid-19, σε 31 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πέρυσι, ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο μειώθηκε από 115 χιλιάδες σε 105 χιλιάδες.

Στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στη Γερμανία, όπου η κρίση της επιδημίας έγινε αισθητή, οι πωλήσεις μειώθηκαν από 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε 22 δισεκατομμύρια και ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 8 χιλιάδες 200 σε 73 χιλιάδες.

Οι πωλήσεις γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον διαστημικό τομέα μειώθηκαν κατά περίπου 15% στα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων παρέμεινε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις στη στρατιωτική αεροπορία αυξήθηκαν από 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Με μείωση 2 τοις εκατό στον αριθμό των εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα, μειώθηκε από 23 χιλιάδες 300 σε 22 χιλιάδες 900.

Ο Αντιπρόεδρος της BDLI, Reiner Winkler δήλωσε ότι η μείωση των πωλήσεων της πολιτικής αεροπορίας ήταν «δραματική» πέρυσι, «Με τη μείωση των εργαζομένων κατά 8.200, η ​​απώλεια θέσεων εργασίας στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας ήταν ακόμη περιορισμένη το 2020. Το μικρό επίδομα εργασίας είχε επίδραση σε αυτό. Αναμένουμε μεγαλύτερη συρρίκνωση φέτος και το 2022. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

.Source