Η επιστήμη, όχι η πολιτική, πρέπει να κυβερνά τη δωρεά κινεζικών εμβολίων – Pangilinan – Bulletin της Μανίλα

Ο γερουσιαστής Francis “Kiko” Pangilinan δήλωσε ότι η ομάδα εργασίας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας COVID-19 δεν πρέπει να χρησιμοποιεί πολιτική καλή θέληση ως βάση για την έγκριση εμβολίου για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Γερουσιαστής Francis Pangilinan
(Γερουσία των Φιλιππίνων / FILE PHOTO / MANILA BULLETIN)

Ο Pangilinan έκανε την παρατήρηση μετά από αναφορές ότι η Κίνα θα δωρίσει 500.000 δόσεις εμβολίων COVID-19 για να βοηθήσει την κυβέρνηση να περιορίσει τις αυξανόμενες περιπτώσεις κρουσμάτων ιών κοροναϊού στις Φιλιππίνες.

“Όσο για μένα, ευχαριστώ, αλλά για μένα, αυτό δεν πρέπει να είναι η βάση έγκρισης (Για μένα, σας ευχαριστώ, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να είναι η βάση για την έγκριση των εμβολίων)”, δήλωσε ο Pangilinan σε μια συνέντευξη μέσω του Radio DZBB.

«Δυνατότητα βασικής επιστήμης, ευρήματα και mga εμπειρογνωμοσύνη ή χίντι. Kasi kung ganun, magiging pasya eh, dahil lang sa donasyon, eh teka muna, di yan δοκιμαστική φάση. πολιτική φάση Γιαν. (Επιστήμη, τα ευρήματα των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το εάν είναι κατάλληλο ή όχι θα πρέπει να είναι η βάση για την έγκριση των εμβολίων. Γιατί αν αυτό θα αποφασίσει να το εγκρίνει επειδή πρόκειται για δωρεές, περιμένετε. Αυτό δεν είναι μια δοκιμαστική φάση, αυτό είναι πολιτικό φάση) », πρόσθεσε ο γερουσιαστής της αντιπολίτευσης.

«Di naman μπορεί πολιτικά και nangingibabaw. Sabi ko nga kung hindi science – με βάση το tatanggapin ang donasyon dahil sabi δωρεά, eh parang pastillas (scam) yan. (Επειδή αν η πολιτική θα επικρατήσει, όπως είπα, όχι επειδή βασίζεται στην επιστήμη, και θα δεχτούν αυτά τα εμβόλια επειδή είπαν ότι είναι δωρεά, αυτό θα μοιάζει με την απάτη των παστίλιων) », είπε, αναφερόμενος στη δωροδοκία σκάνδαλο που έπληξε αξιωματούχους μετανάστευσης στις αρχές του περασμένου έτους.

Ο Pangilinan είπε ότι πιστεύει ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) θα περάσει από όλα αυτά τα εμβολιασμένα εμβόλια και θα αποφασίσει να μην βασίζεται μόνο στην καλή θέληση, αλλά στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που θα χρησιμοποιηθούν.

«Τα επιστημονικά στοιχεία πρέπει να είναι η μόνη βάση για τη χρήση εμβολίων στους Φιλιππινέζους: ενώ εκτιμούμε τη χειρονομία, η δωρεά 500.000 κινεζικών εμβολίων δεν πρέπει να πιέσει το FDA και το HTAC (Συμβούλιο Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας) να εγκρίνουν τη χρήση του», είπε.

«Η επιστήμη, τα δεδομένα και τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών πρέπει να είναι η βάση και όχι« πολιτική καλή θέληση »», πρόσθεσε ο Pangilinan.

Σε δήλωση που διαβάστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών (DFA), ο Κινέζος Δημοτικός Σύμβουλος και ο Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi ανακοίνωσαν ότι η Κίνα θα δωρίσει 500.000 δόσεις εμβολίου στις Φιλιππίνες καθώς και τα δύο έθνη συντονίζονται για να περιορίσουν την κρίση COVID-19, «σύμφωνα με τον Πρόεδρο Η δέσμευση του Xi στον Πρόεδρο Duterte. “

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος του DFA είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα επιλέξει τη φαρμακευτική εταιρεία για τα εμβόλια που δωρίστηκαν.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Επιτροπής Γερουσίας της Ολόκληρης, ο τσάρος του εμβολίου Carlito Galvez, Jr. δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες υπέγραψαν ένα φυλλάδιο με τον Sinovac και ότι τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ο Γκάλβεζ, αργότερα, είπε ότι το ενημερωτικό δελτίο με τον Σινόβατς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι η εθνική ομάδα δράσης κατά του COVID-19 θα βασιστεί στα ευρήματα της κυβερνητικής ομάδας εμπειρογνωμόνων εμβολίων (VEP) και της FDA και την έκτακτη έκτακτη ανάγκη. χρήση αρχής (EUA).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

Source