Η Επιτροπή Γεωργίας ζητεί τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος των γεωργών σε δασικές και κρατικές εκτάσεις

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, η οποία συζήτησε τα θέματα την Τρίτη, ζήτησε τον τερματισμό των διακρίσεων στη μίσθωση δασικών εκτάσεων σε βάρος των αγροτών και των ιδιοκτητών θερμοκηπίου σε ένα νέο πρόγραμμα διαχείρισης γεωργικών κινδύνων. Αυτά τα ζητήματα solutions προτεινόμενες λύσεις θα συζητηθούν σύντομα.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ, ο κ. Καφκαλιάς εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα διάκρισης στον αντίκτυπο των πρόσφατων αυξήσεων ενοικίων στις διαδικασίες εκμίσθωσης γεωργικής γης δασικού κράτους. στη γεωργία. Σε σύγκριση με άλλες κατηγορίες μισθωτών δασικών εκτάσεων, προσθέτοντας ότι υπάρχει διαφορά τόσο ως προς το ποσό του ενοικίου όσο και με τους όρους της μίσθωσης.

Σημείωσε ότι οι συμβάσεις μίσθωσης γεωργικής γης για ένα έτος είναι για ένα έτος χωρίς καν να εγγυηθούν το δικαίωμα επέκτασής τους, γεγονός που δεν επιτρέπει σε αυτούς τους αγρότες να πραγματοποιούν μακροπρόθεσμες δραστηριότητες προγραμματισμού ή επενδύσεων παραγωγής, οι οποίες περιλαμβάνονται επίσης στο Γενικό Γεωργική πολιτική. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε αυτές τις εκδηλώσεις, πρέπει να έχετε συμβόλαιο για πέντε ή περισσότερα έτη.

Ο κ. Καφκαλίας ανέφερε επίσης ότι μετά από διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, η Επιτροπή θα επιστρέψει πολύ σύντομα για να συζητήσει το θέμα παρουσία τους.

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν τερματισμοί των μισθώσεων που άφησαν τη γεωργική παραγωγή στη μέση, ο κ. Καφκαλιάς δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά, αλλά σημείωσε ότι ο παραγωγός δεν ένιωθε ότι η μίσθωσή του ήταν μακροχρόνια, παρά πρακτικές δυσκολίες. προγράμματα και εκδηλώσεις, είναι προφανές ότι δεν απαλλάσσει τον αγρότη από την επένδυση στη γη, καθώς δεν γνωρίζει ότι αυτή η γη θα είναι στη διάθεσή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημείωσε ότι πρόκειται για προβληματική διευθέτηση, αναγνωρίστηκε ως τέτοια, իտ Η Επιτροπή Γεωργίας αναμένει λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Σχέδιο διαχείρισης κινδύνων στη γεωργική παραγωγή

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας εντόπισε προβλήματα με την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος διαχείρισης κινδύνων στη γεωργική παραγωγή, τα οποία σχετίζονται με καθυστερήσεις στην πληρωμή αποζημίωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις με το ποσό της αποζημίωσης, καλυμμένη καλλιέργεια, το γεγονός ότι ο υπολογιστής Το σύστημα δεν είναι έτοιμο να υποστηρίξει το νέο πρόγραμμα.

“Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος”, επανέλαβε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας συνέχισε, λέγοντας ότι σε σχέση με τις ζημίες που προκλήθηκαν στις γεωργικές καλλιέργειες από τις πρόσφατες καταστροφές, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τους καλλιεργητές θερμοκηπίου των οποίων οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ζητήσαμε από το αρμόδιο υπουργείο να επιστρέψει σε αυτό το ζήτημα ներկայացնել να υποβάλει προτάσεις σε συνεργασία με το γεωργικό κίνημα, το οποίο θα φέρει αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ένταξη των ιδιοκτητών θερμοκηπίου στο νέο πρόγραμμα, συνέχισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας, προσθέτοντας ότι η ζημιά στους ιδιοκτήτες θερμοκηπίου τις τελευταίες ημέρες ծայր δεν μπορεί να επιτρέψει σε κανέναν να ισχυριστεί ότι μπορούν να αποκλειστούν από αυτό το πρόγραμμα.

Οι ιδιοκτήτες του Plan Greenhouses πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν στο νέο σχέδιο, πρόσθεσε.

Πηγή: KYPE

Source