Η Επιτροπή Προσφύγων συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με αθλητικά σωματεία ιδιοκτησίας και προσφύγων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τους Πρόσφυγες συζήτησε το θέμα της κατανομής τουρκοκυπριακής περιουσίας σε δήμους, κοινότητες και άλλες ενώσεις δημοσίου συμφέροντος, καθώς και θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ενώσεων προσφύγων.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο πρόεδρός της, βουλευτής του ΑΚΕΛ Skevi Kukuma, δήλωσε ότι το κρατικό υπουργείο Εσωτερικών είχε κακοδιαχειριστεί τα ακίνητα t / c, κυρίως στην Πάφο. Πρόσθεσε ότι φάνηκε ληστεία στην Πάφο για ακίνητα T / C, καθώς 330 T / C ακίνητα παρασχέθηκαν στο δήμο Πάφου, περίπου 90 στο δήμο Λεμεσού, 12 στο δήμο Λάρνακας και μόνο 19 στο δήμο Λευκωσίας.

“Καταλαβαίνετε τι συνέβη στην Πάφο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι λόγω αυτής της κακοδιαχείρισης, ορισμένα κόμματα, ορισμένοι βουλευτές θέλουν να σταματήσουν να παραδίδουν T / C ιδιοκτησία σε δήμους, περιφερειακές διοικήσεις, οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος, κάτι που, όπως η κυρία Κουκούμα, το ΑΚΕΛ είναι προσεκτικό καθώς η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εξίσου. Για αυτόν τον λόγο, είπε, συζητούνται διάφοροι τρόποι για να ενισχυθούν τα κριτήρια αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να αποδοθούν στο δημόσιο αγαθό. Είπε ότι το ενοίκιο για το ακίνητο πρέπει να βασίζεται στις τιμές της αγοράς, χωρίς να αυξάνονται τα φρύδια, θα πρέπει να υπάρχουν μειώσεις.

Όσον αφορά τους αθλητικούς συλλόγους προσφύγων, είπε ότι ο φορέας αδειοδότησης του σταδίου είχε ουσιαστικά αποκλείσει τρία στάδια στην Ανόρθωση, τη Σαλαμίνα και τον Εθνικό Αχνά, καθώς χρειάζονταν έργα ασφαλείας.

Δήλωσε ότι απαιτούνται 5,5 εκατομμύρια ευρώ για το στάδιο Anorthosis, 3,3 εκατομμύρια ευρώ για το στάδιο Salamis και 3 εκατομμύρια ευρώ για το Εθνικό Στάδιο.

Κυρία. Ο Kukuma σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να βρεθούν τα απαραίτητα έργα για να δοθεί προτεραιότητα σε οποιαδήποτε προτεραιότητα, η οποία διασφαλίζει ότι κανείς δεν κινδυνεύει να είναι ασφαλείς αυτές οι περιοχές, να πληρούν τα σχετικά πρότυπα.

Ταυτόχρονα, παραπονέθηκε ότι πριν από εννέα μήνες έγιναν και πάλι οι ίδιες προσπάθειες κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είπε ότι πρέπει να υπάρχει άμεση πολιτική βούληση, καθώς ασχολούμαστε με θέματα ασφάλειας και υγείας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κούλας είπε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε περισσότερη υποστήριξη για αθλητικούς συλλόγους προσφύγων και όλοι έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τη συμπερίληψη εγκεκριμένης χορηγίας στον προϋπολογισμό της MK. Αυτό, είπε, δεν σημαίνει ότι οι λέσχες βόλεϊ, αθλητισμού και θαλάσσιων σπορ δεν θα πρέπει να υποστηρίζονται πλέον. Πρόσθεσε ότι το πιο σοβαρό ζήτημα, το οποίο υποστηρίζουν θετικά και έντονα, είναι η υποστήριξη για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του σταδίου προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα ασφαλείας, για να λάβει την έγκριση του φορέα αδειοδότησης του σταδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά είναι πρώτα απ ‘όλα τα στάδια του Αντώνη Παπαδόπουλου της Ανόρθωσης, της Αμμοχώστου της Νέας Σαλαμίνας, του Εθνικού Άχνα του Δασάκι, αλλά σε μικρότερο βαθμό τα στάδια των ASIL Lysis και PAEEK της Κυρήνης. Πρόσθεσε ότι η COM θα πρέπει επίσης να υποστηρίξει τις βελτιώσεις που απαιτούνται στα στάδια Macareio, Paphiakos και Paralimni City Stadium.

“Υπάρχει η πολιτική βούληση, έχουν γίνει τα απαραίτητα έξοδα, πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ιεραρχία για να ξεκινήσουμε τα έργα που είναι πιο σημαντικά για να διασφαλιστεί η αδειοδότηση από τον φορέα ασφαλείας του σταδίου”, είπε.

Πρόσθεσε ότι το κόστος που πραγματοποιήθηκε για τουλάχιστον τα τρία στάδια της κατηγορίας Α ήταν συνολικά 12 εκατομμύρια ευρώ. Είπε επίσης ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη γίνει και είναι απαραίτητο να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες πριν από το νέο πρωτάθλημα.

Ο βουλευτής του DIKO acha Acarias Kulias δήλωσε ότι οι ιδιοκτησίες C / C που επιτρέπει η νομοθεσία να παρέχει σε μη εκτοπισμένους άτομα πρέπει να απαγορεύονται με λέσχη, καθώς οι καταχρήσεις που διαπράττονται από τον δήμο Πάφου είναι ιδιαίτερα απαράδεκτες. Σημείωσε ότι 370 ακίνητα είχαν δοθεί στο Δημαρχείο της Πάφου “με αυθαίρετη παρέμβαση του δημάρχου”, αλλά δυστυχώς το κράτος συμφώνησε. Πρόσθεσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο το απαγορεύει, πρέπει να σταματήσει και να εγκριθεί πριν από το κλείσιμο του Κοινοβουλίου. Σημείωσε ότι οι ιδιότητες του P / P προορίζονται μόνο για εκτοπισμένους կոմ δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οι οποίες είναι απαραίτητες για το δημόσιο συμφέρον և τίποτα άλλο.

Όσον αφορά τους αθλητικούς συλλόγους προσφύγων, ο κ. Κουλιάς είπε ότι τα στάδια των τριών ομάδων προσφύγων – Ανόρθωση, Σαλαμίνα, Άχνα και ΠΑΕΚ – αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αδειοδότησης. Πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός είναι κάτω από 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως τους εξήγησε η Επιτροπή.

“Είναι καλό το γεγονός ότι αυτό το κράτος, το οποίο πρέπει να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των σταδίων μας, δεν πρέπει να μεταφέρει τα πάντα στη Λεμεσό με δεκάδες εκατομμύρια. “Είναι καλό που εκδίδονται και αυτά τα συνδικάτα προσφύγων έτσι ώστε να μπορούν να πάρουν άδειες σταδίου τους”, είπε. Εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να παρέμβει για να εξασφαλίσει αυτό το μικρό ποσό ώστε να λειτουργήσουν τα συνδικάτα.

Πηγή: KYPE

Source