Η Επιτροπή της ΕΕ Παραδέχεται Λάθη στη Στρατηγική Εμβολίων, Υπερασπίζεται την Απόφαση Μαζικής Αγοράς

Ο Ursula von der Leyen, Πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), παραδέχθηκε ότι η ΕΕ έχει κάνει λάθη στη στρατηγική της σχετικά με τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19), αλλά υποστήριξε ότι η απόφαση για συλλογική λήψη εμβολίων ήταν σωστός.
Ο Von der Leyen παρακολούθησε τη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την τελευταία κατάσταση του εμβολιασμού που εξελίσσεται αργά σε ολόκληρη την ΕΕ και απάντησε στην κριτική της στρατηγικής για τα εμβόλια που έχει επικριθεί πρόσφατα.
Λέγοντας ότι η Επιτροπή της ΕΕ έκανε κάποια λάθη στη στρατηγική εμβολιασμού, ο von der Leyen είπε, “Δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε. Ήμασταν αργά στην έγκριση εμβολίων. Ήμασταν πολύ αισιόδοξοι για τη μαζική παραγωγή. Πιστεύουμε επίσης ότι οι παραγγελίες μας θα παραδοθεί εγκαίρως. ” μίλησε.
Ο Von der Leyen ήταν πίσω από την απόφαση της ΕΕ να αγοράσει μαζικά εμβόλια έως 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι σήμερα. Ο Von der Leyen είπε:
«Δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα συνέβαινε εάν μια χούφτα μεγάλα κράτη μέλη ήταν βιαστικά και έλαβαν όλα τα εμβόλια και όλοι οι άλλοι έμειναν με άδεια χέρια. Τι θα σήμαινε μια τέτοια κατάσταση για την εγχώρια αγορά και για την ενότητα της Ευρώπης; Θα ήταν οικονομικά ανοησία και νομίζω ότι θα ήταν το τέλος της κοινότητάς μας. “
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Εφιστώντας την προσοχή στις δυσκολίες στην παραγωγή εμβολίων, ο von der Leyen είπε, “Το εμβόλιο, το οποίο συνήθως θα αναπτυχθεί σε 5-10 χρόνια, αναπτύχθηκε σε 10 μήνες. Η επιστήμη έχει περάσει από τη βιομηχανία. Αλλά η παραγωγή νέων εμβολίων είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία και η εγκατάσταση παραγωγής δεν μπορεί να δημιουργηθεί για αυτά τα εμβόλια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπάρχουν περίπου 400 συστατικά στα εμβόλια και έως 100 εγκαταστάσεις μπορούν να παίξουν ρόλο στην παραγωγή. ” είπε.
Ο Von der Leyen είπε ότι ως ΕΕ εργάζονται για να αυξήσουν την παραγωγική τους ικανότητα, κατανοούν τις δυσκολίες των φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά έχουν επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ εκ των προτέρων για να αυξήσουν τις ικανότητές τους ως ΕΕ.
“Τώρα θέλουμε προβλεψιμότητα.” Ο von der Leyen, ο οποίος προειδοποίησε τις φαρμακευτικές εταιρείες, τόνισε ότι έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό άδειας για την εξαγωγή εμβολίων που παράγονται εντός της ΕΕ.
“Ένα από τα εμπόδια αφορά τώρα δύο συνθετικά μόρια. Εάν έχουν 250 γραμμάρια περισσότερο από αυτά, θα είναι σε θέση να παράγουν 1 εκατομμύριο περισσότερες δόσεις εμβολίου”, λέει ο von der Leyen, δίνοντας ένα παράδειγμα δυσκολιών στην παραγωγή. χρησιμοποίησε την έκφραση.
“ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ”
Von der Leyen, σχετικά με το γεγονός ότι η ΕΕ συμπεριέλαβε τη Βόρεια Ιρλανδία στον περιορισμό των εξαγωγών του εμβολίου Kovid-19 με την αιτιολογία ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μετάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και έκανε ένα βήμα πίσω την ίδια ημέρα, “Έγιναν λάθη στη διαδικασία λήψης αυτής της απόφασης και το λυπάμαι, αλλά τελικά είναι σωστό. καταλάβαμε τι συνέβη. μίλησε.
Ο Von der Leyen επεσήμανε ότι η Επιτροπή της ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως και στη διαδικασία Brexit.

17 εκατομμύρια άτομα εμβολιάστηκαν
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν αλλάξει τον στόχο που έχει τεθεί για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού σε χώρες της ΕΕ.
Παρά τον στόχο του 70 τοις εκατό, η ΕΕ κινείται αργά λόγω έλλειψης εφοδιασμού και περικοπών στον εμβολιασμό, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή της ΕΕ επικρίνεται.
Από την έναρξη του εμβολιασμού στα τέλη Δεκεμβρίου, 26 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν σταλεί σε χώρες της ΕΕ και περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα έχουν εμβολιαστεί.

.Source