Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΥΠΡΟΥ ÖZGÜR DEREN

Τουρκοκύπριος καθηγητής Δρ. Ο Özgür Deren, 27 εβδομάδων αγέννητο μωρό στην Τουρκία, το οποίο έφερε την ομάδα έλαβε μέρος στην υγεία και ανέθεσε έναν πρωτοπόρο σε αυτήν την έννοια.

Το μωρό, το οποίο ήταν αποφασισμένο να πάσχει από καρδιακή βαλβίδα στην ηλικία των 27 εβδομάδων στη μήτρα και κινδύνευε να πεθάνει αν δεν παρέμβει, γεννήθηκε υγιεινά μετά από μια σπάνια επέμβαση στον κόσμο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Περινιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Hacettepe Δρ. Özgür Deren, καθηγητής Δρ. Özgür Özyüncü, Ειδικός Dr. Murat Çağan και Καθηγητής Παιδιατρικής Καρδιολογίας. Δρ. Tevfik Karagöz, Αναπλ. Δρ. Hakan Aykan και καθηγητής Δρ. Πραγματοποιήθηκε από τον Ebru Aypar.

DEREN: ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΡΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία, Καθηγητής Τμήματος Περινατολογίας. Δρ. Ο Özgür Deren είπε ότι το ζευγάρι Aydemir έκανε αίτηση στα νοσοκομεία τους κατά την 27η εβδομάδα της εγκυμοσύνης λόγω της κρίσιμης στένωσης στην πνευμονική φλέβα και της ανάπτυξης του δεξιού καρδιακού θαλάμου.

Αναφέροντας ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης είναι συνήθως δυνατός σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Deren εξήγησε ότι η απόφαση παρέμβασης στο αγέννητο μωρό ελήφθη με το συμβούλιο που έλαβε το Τμήμα Παιδιατρικής Καρδιολογίας και Περινιτολογίας. Ο Ντέρεν σημείωσε τα εξής:

“Σήμερα, συγγενείς καρδιακές παθήσεις μπορούν να διαγνωστούν στη μήτρα. Υπάρχουν 4 θάλαμοι σε φυσιολογική καρδιά. Ως αποτέλεσμα της αποτυχίας μιας από τις καρδιακές βαλβίδες του μωρού στη μήτρα, αποτρέπεται επίσης η ανάπτυξη του καρδιακού θαλάμου όπου βρίσκεται αυτή η βαλβίδα. Το μωρό μπορεί να απαιτεί πολλές χειρουργικές επεμβάσεις από τη γέννηση, αλλά παρά όλες αυτές τις παρεμβάσεις, τέσσερις κανονικές” Ως εκ τούτου, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται ο τερματισμός της εγκυμοσύνης. Είναι γνωστό ότι η επέμβαση στην ανεπτυγμένη ή στενή βαλβίδα στο αγέννητο μωρό μπορεί να αποτρέψει αυτήν την αλυσίδα.

Όταν η καρδιά λειτουργεί κανονικά έναντι υψηλών φορτίων, ο καρδιακός μυς καταρρέει και η καρδιά δεν μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς. Το σχέδιό μας ήταν να εξαλείψουμε αυτό το εμπόδιο για να εξοικονομήσουμε χρόνο και μετά να το αντιμετωπίσουμε. “

“Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ”

Ανάδοχος Δρ. Ο Hakan Aykan τόνισε επίσης ότι η επιχείρηση εκτελέστηκε σπάνια στον κόσμο, “Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στη χώρα μας πριν, αλλά δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι η υπόθεσή μας είναι η πρώτη από την άποψη της επιτυχίας.” είπε.

Υπογραμμίζοντας ότι η επιχείρηση είναι πολύ επικίνδυνη, ο Aykan συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Οι κίνδυνοι της διαδικασίας μπορούν να συνεχιστούν μετά τη διαδικασία. Το μωρό μας παρακολουθήθηκε πολύ προσεκτικά όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους μετά τη διαδικασία. Δεν συναντήσαμε καμία κατάσταση που θα προκαλούσε οποιαδήποτε δυσφορία. Όταν το μωρό ήταν 37 εβδομάδων, μετά τις κατάλληλες συνθήκες γέννησης, γεννήθηκε με καισαρική τομή με 2500 γραμμάρια. Μας έκανε ευτυχείς να δούμε ότι η διαδικασία πέτυχε τον σκοπό της. Η δεξιά κοιλία του μωρού βρήκε τη δυνατότητα να επεκταθεί ανάλογα με τη διαδικασία και έφτασε στο σχήμα μιας φυσιολογικής καρδιάς 4 θαλάμων. Στη συνέχεια, αφού η στένωση στη βαλβίδα δεν υποχώρησε πλήρως, εφαρμόστηκε ένα άλλο μπαλόνι για την επέκταση της φλέβας μετά τη γέννηση.

Δηλώνοντας ότι η γενική υγεία του μωρού είναι καλή, ο Aykan είπε, “Παρακολουθούμε το μωρό μας στο νεογνό χωρίς καμία υποστηρικτική θεραπεία και σε μια θέση όπου πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση και σκοπεύουμε να απολυθούμε εντός 1-2 ημερών.” είπε.

Ανάδοχος Δρ. Ο Aykan δήλωσε ότι εάν το μωρό δεν παρεμβαίνει, δεν θα έχει καρδιά σαν ένα κανονικό άτομο και είπε, “Στο μέλλον, το μωρό μας θα έπρεπε να υποβληθεί σε μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων όπως αυτοί οι ασθενείς.” έδωσε τις πληροφορίες.

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ”

Ο πατέρας Hasan Göktan Aydemir είπε, “Είμαι πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τους Τούρκους γιατρούς. Το μωρό μας είχε χειρουργική επέμβαση καρδιάς στη μήτρα. Τώρα φαίνεται πολύ υγιές. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά.” εξέφρασε τα συναισθήματά του.

Εκφράζοντας ότι ονόμασαν το μωρό Ayla Derin, ο Aydemir είπε ότι η πεποίθησή του ότι θα δουν καλές μέρες αυξάνεται.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ÖZGÜR;

Γεννημένος στη Λάρνακα το 1962, ο Özgür Deren αποφοίτησε από το Τουρκικό Κολέγιο Maarif της Λευκωσίας (TMK), όπου ο πατέρας του Recai Deren εργάστηκε επίσης ως καθηγητής Αγγλικών και ξεκίνησε την ιατρική του εκπαίδευση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας το 1981. Η Ντέρεν, η οποία αποφοίτησε από το σχολείο αυτό το 1987, ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Hacettepe το 1993. Αφού εργάστηκε ως ειδικός στο τμήμα εγκυμοσύνης υψηλού κινδύνου (Perinatology) του Πανεπιστημίου Yale, στο τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας στις ΗΠΑ μεταξύ 1995 και 1997, επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο Hacettepe το 1997. Έγινε επίκουρος καθηγητής το 1999, αναπληρωτής καθηγητής το 2001 και καθηγητής το 2007. Θεωρήθηκε άξιος του βραβείου «Καλύτερος Ερευνητής της Χρονιάς» που δόθηκε σε νέους ερευνητές από την EAPM (European Perinatology Association) το 2002 και το «Βραβείο επιτυχίας ερευνητικής ομάδας» του Πανεπιστημίου Hacettepe για τις σπουδές του για τη μείωση του ποσοστού βρεφικής θνησιμότητας το 2002-2003. Ο καθηγητής Dr. Özgür Deren, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ένωσης Περινιτολογίας, εξακολουθεί να εργάζεται ως Επικεφαλής της Μονάδας Περινιτολογίας στο Τμήμα Γυναικολογίας και Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Hacettepe.

Source