Η επιφάνεια της θάλασσας ήταν κίτρινη, ο Μητροπολιτικός Δήμος έκανε μια δήλωση: «Μην φοβάστε»

MERSİN (İHA) – Αναφέρθηκε ότι το κίτρινο στρώμα που φαίνεται στην επιφάνεια της θάλασσας στο Mersin πρόσφατα δεν είναι χημικά απόβλητα ή ρύπανση. Ο Pelin Teymur, ο οποίος υπηρέτησε ως αρχηγός του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Mersin, δήλωσε ότι σχηματίστηκε ένα κίτρινο στρώμα όταν οι γύρες της Κύπρου ακακίας μεταφέρθηκαν από ανέμους και ρεύματα.

Ο Pelin Teymur, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός της Διεύθυνσης του Τμήματος Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος, της Υπηρεσίας Ναυτιλιακών Υπηρεσιών και Επιθεώρησης, ενημέρωσε τους πολίτες για τον λόγο της αλλαγής χρώματος που παρατηρήθηκε πρόσφατα στη θάλασσα. Ο Teymur δήλωσε ότι το κίτρινο στρώμα που σχηματίζεται στην επιφάνεια της θάλασσας δεν είναι ρύπανση, αλλά ένα κίτρινο στρώμα που προκαλείται από την εποχιακή μεταφορά της γύρης του δέντρου της ακακίας της Κύπρου από τον άνεμο και το ρεύμα.

“Όχι χημική, πλοία ή χερσαία ρύπανση”

Δηλώνοντας ότι το κίτρινο στρώμα στη θάλασσα Mersin παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ο Teymur είπε:

“Αυτό είναι ένα κίτρινο στρώμα λόγω της εποχιακής μεταφοράς γύρης από το δέντρο ακακίας, το οποίο ονομάζουμε Κύπρος ακακία, από άνεμο και ρεύματα. Δεν είναι στην πραγματικότητα χημική ρύπανση, πλοία ή γη. Είναι γύρη σε δέντρα, σκόνη γύρης , λόγω εποχιακών κύκλων. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ένας κύκλος στον οποίο ζούμε τον Απρίλιο και τον Μάιο. Συνιστούμε στα άτομα με αλλεργική φύση να είναι λίγο πιο ευαίσθητα και να μην κολυμπούν στις περιοχές όπου βρισκόταν αυτό το στρώμα. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει καμία ζημιά στα θαλάσσια πλάσματα και το οικοσύστημα. “

Εξηγώντας ότι οι πολίτες είναι ευαίσθητοι στο περιβάλλον και τους προσεγγίζουν όταν βλέπουν την παραμικρή ρύπανση στη θάλασσα, ο Teymur είπε, “Οι άνθρωποι μας είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Όταν υπάρχει η παραμικρή ρύπανση της εικόνας, μας φτάνουν από τα κέντρα πληροφοριών και γραμμές ειδοποίησης του δήμου μας. “Ερχόμαστε στους πολίτες μας διενεργώντας επιτόπιες επιθεωρήσεις, τους ενημερώνουμε.”

“Μια κατάσταση που προκύπτει από τη δομή του ίδιου του οικοσυστήματος”

Δηλώνοντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, ο Teymur είπε ότι υπάρχουν περιοδικές καταστάσεις στη θάλασσα, αλλά δεν πρέπει να εκφραστούν ως ρύπανση. Ο καπετάνιος Teymur είπε, “Αυτά τα περιστατικά δεν είναι θαλάσσια ρύπανση, πλοία ή χερσαία ρύπανση, προκαλούνται από τη δομή του ίδιου του οικοσυστήματος. Μην φοβάστε, μην ανησυχείτε. Είμαστε τόσο μακριά όσο ένα τηλέφωνο. Μπορούμε πάντα να παρέχουμε πληροφορίες όταν τηλεφωνούν “, είπε.

Η επιφάνεια της θάλασσας ήταν κίτρινη, ο Μητροπολιτικός Δήμος έκανε μια δήλωση: «Μην φοβάστε»

Source