Η εποχή του Ντέβις Μάνγκια ανακοινώνει νέα ελπίδα για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μάλτας

Η Μάλτα ολοκλήρωσε τις διεθνείς δεσμεύσεις της για το ποδόσφαιρο για το 2020 με αήττητο επτά αγώνων καθώς η εποχή του προπονητή Devis Mangia ξεκίνησε σε μια καλή αρχή.

Ο Mangia είναι ο 22ος προπονητής που αναλαμβάνει την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα και στο πρώτο του τουρνουά – το UEFA Nations League – κέρδισε σχεδόν την προώθηση για τη Μάλτα.

Η Μάλτα δεν κατάφερε να κερδίσει τη νίκη στον τελευταίο της αγώνα εναντίον των Νήσων Φερόε, η οποία θα είχε δει τη χώρα να προχωρά στο League C την επόμενη φορά.

Η σειρά των καλών αποτελεσμάτων και η νέα νοοτροπία παιχνιδιού έφεραν χαρά στους θαυμαστές.

Στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ποδοσφαίρου της Μάλτας δείχνουν ότι υπό την καθοδήγηση της Mangia, η εθνική ομάδα έπαιξε οκτώ αγώνες, συμπεριλαμβανομένων δύο φιλικών.

Η Μάλτα κέρδισε τέσσερα παιχνίδια, τράβηξε τρία και έχασε ένα. Η ομάδα σημείωσε 13 γκολ και δέχτηκε έξι.

Τελείωσε το έτος με ένα ρεκόρ επτά αγώνων χωρίς νίκη.

Αλλά η εποχή του Mangia είδε επίσης την εισαγωγή νέων παικτών στην εθνική ομάδα, η οποία μείωσε τη μέση ηλικία σε 25,8 το Νοέμβριο από 26,8 το Σεπτέμβριο.

Ο Mangia χρησιμοποίησε 34 παίκτες με το νεότερο να κάνει ντεμπούτο σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα, ο Paul Mbong στην ηλικία των 19 ετών και 1 ημέρα εναντίον των Νήσων Φερόε τον Σεπτέμβριο.

Ένας άλλος νεαρός παίκτης ήταν ο Alex Satariano, ο οποίος ήταν 19 ετών και 17 ημέρες όταν έπαιξε στον φιλικό αγώνα εναντίον του Λιχτενστάιν τον Νοέμβριο.

Ο παλαιότερος παίκτης σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα ήταν ο Andrei Agius σε ηλικία 34 ετών, τριών μηνών και πέντε ημερών. Έπαιξε στον αγώνα κατά των Νήσων Φερόε τον περασμένο μήνα.

Ο παλαιότερος παίκτης που συμμετείχε σε φιλικό αγώνα ήταν ο βετεράνος επιθετικός Michael Mifsud, ο οποίος στα 39 χρόνια, έξι μήνες και 25 ημέρες, έπαιξε εναντίον του Λιχτενστάιν για να αναδιπλώσει τη διεθνή του καριέρα.

Η καλή αρχή της Mangia έχει δημιουργήσει ελπίδες για ένα πιο ανταγωνιστικό μέλλον για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Αλλά όταν η ομάδα ξεκινά τους αγώνες προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 τον Μάρτιο, η Μάλτα θα αντιμετωπίσει σκληρές συναντήσεις από ισχυρές ομάδες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Μάλτα ήταν ισοπαλία για να παίξει στον Όμιλο Η ενάντια στη Σλοβακία, τη Ρωσία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Κύπρο. Όλες οι ομάδες μπάρουν η Κύπρος και η Μάλτα έφτασαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε ένα σημείο ή άλλο.

Οι επόμενοι 12 μήνες δεν θα είναι μια εύκολη διαδρομή, αλλά οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα παρακολουθούν για να δουν αν θα διατηρηθεί η νέα ενέργεια της εθνικής ομάδας.

Ρεκόρ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Μάλτας υπό τον προπονητή Devis Mangia

  • 3 Σεπτεμβρίου 2020 – Νήσοι Φερόε 2-3 Τόρσβαλουρ – Τόρσχαβν – Λιγκ Εθνικής ΟΥΕΦΑ (UNL)
  • 6 Σεπτεμβρίου 2020 v Λετονία 1-1 – Εθνικό Στάδιο – UNL
  • 7 Οκτωβρίου 2020 v Γιβραλτάρ 2-0 – Εθνικό Στάδιο – Φιλικό (F)
  • 10 Οκτωβρίου 2020 – Ανδόρα 0-0 – Estadi Nacional – Ανδόρα Λα Βέγια – UNL
  • 13 Οκτωβρίου 2020 v Λετονία 1-0 – Στάδιο Daugava – Ρίγα – UNL
  • 11 Νοεμβρίου 2020 – Λιχτενστάιν 3-0 – Εθνικό Στάδιο – Φ
  • 14 Νοεμβρίου 2020 – Ανδόρα 3-1 – Εθνικό Στάδιο – UNL
  • 17 Νοεμβρίου 2020 – Νήσοι Φερόες 1-1 – Εθνικό Στάδιο – UNL

Σύνολο

  • Έπαιξε 8 – Κέρδισε 4 – Ισοπαλίες 3 – Ηττημένος 1 – Γκολ για 13 – Γκολ έναντι 6

Source