Η εργατική νομοθεσία συζητήθηκε από την Επιτροπή Εργασίας σε σχέση με το νόμο περί εγγραφής φωτογράφων στο επαγγελματικό μητρώο

Η εργατική νομοθεσία συζητήθηκε από την Επιτροπή Εργασίας. Το Κοινοβούλιο “προσπαθεί να ρυθμίσει το επάγγελμα του φωτογράφου για οκτώ χρόνια”

Ο νόμος που ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι αντισυνταγματικός, ο οποίος ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο στις 10 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας, ο οποίος ρυθμίζει την εγγραφή των φωτογράφων στο επαγγελματικό μητρώο, συζητήθηκε σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή εργασίας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο πρόεδρος Andreas Facontis, δήλωσε ότι οι DIKO, ELAM և περιβαλλοντολόγοι είναι αντίθετοι με την αποδοχή της επιστροφής του προέδρου, και το AKEL և DISY θα συμπεριληφθεί στη σύνοδο ολομέλειας.

Ο κ. Facontis είπε ότι το Κοινοβούλιο «προσπαθεί να ρυθμίσει το επάγγελμα του φωτογράφου για οκτώ χρόνια, ειδικά μετά τα τραγικά γεγονότα που βίωσε η χώρα μας με την ειδική εκδήλωση όταν ο φωτογράφος ή ο υποτιθέμενος φωτογράφος κυνηγήθηκε για φωτογραφία, η οποία, στο τέλος, οδήγησε στο θάνατό του. “

Σημείωσε ότι «με τις προσπάθειες του κοινοβουλίου θέλαμε να διασφαλίσουμε το επάγγελμα ενός φωτογράφου, αλλά ταυτόχρονα να εγκαταστήσουμε κλειδαριές ασφαλείας στις συνθήκες υπό τις οποίες κάποιος μπορεί να ασκήσει αυτό το επάγγελμα».

Πρόσθεσε ότι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας συνδέεται με “πιθανές διοικητικές δαπάνες που επέβαλε το Κοινοβούλιο για την έγκριση αυτού του νομοσχεδίου, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με ένα ειδικό άρθρο του Συντάγματος για την αύξηση των εξόδων, παραβιάζοντας την αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών”. Άρθρο 25 του Συντάγματος σχετικά με το δικαίωμα άσκησης οποιουδήποτε επαγγέλματος. “

Ο κ. Facontis είπε ότι η επιτροπή θεώρησε ότι δεν θα υπάρξουν διοικητικά έξοδα, αλλά ακόμα κι αν υπήρχαν, είπε ότι «υπάρχει απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι δεν χρειάζεται να αυξηθούν τα διοικητικά έξοδα».

Όσον αφορά τη δημιουργία του ταμείου և δραστηριότητες του συμβουλίου, οι οποίες ενδέχεται να επιβαρύνουν τα έξοδα, ο κ. Facontis είπε ότι κατά τη γνώμη της Επιτροπής, ο νόμος δεν ορίζει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει οικονομική υποστήριξη σε αυτό το συμβούλιο և “θεωρούμε ότι αυτή η έκθεση δεν μπορεί να εγκριθεί”.

Είπε ότι το μόνο σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η Επιτροπή ήταν ότι το κοινοβούλιο δεν θα μπορούσε να συγκροτήσει συμβούλιο χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αυτό διατυπώθηκε στο άρθρο του 2014 για τη δημοσιονομική ευθύνη και τη φορολογική νομοθεσία.

Πρόσθεσε ότι για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, “η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής ζητά από την κυβέρνηση να αποδεχτεί την πρόταση του συμβουλίου για επίλυση του ζητήματος της αντισυνταγματικότητας.”

Ο Γιώργος Όρτζ Πέρδικης, μέλος του Κινήματος Περιβάλλοντος και του Κινήματος Συνεργασίας των Πολιτών, δήλωσε ότι το κίνημα ήταν αντίθετο στην επιστροφή του προέδρου, τον οποίο ζήτησε να “σκεφτεί δύο φορές”.

Είπε ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί το επάγγελμα ενός φωτογράφου και ενός κινηματογράφου, καθώς είναι ένα επάγγελμα που, σύμφωνα με αυτόν, έχει γίνει κρίσιμο για τη ζωή μας σήμερα.

«Τα προσωπικά δεδομένα επηρεάζονται από την τέχνη της φωτογραφίας և το επάγγελμα, οι προσωπικές στιγμές και οι προσωπικές πληροφορίες κυκλοφορούν μέσω του Διαδικτύου և θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας, τα προσωπικά δεδομένα և ακόμη και την υγεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι ο ρόλος των επαγγελματιών φωτογράφων και δημιουργών ταινιών ήταν εξίσου σημαντικός για τη δημόσια ασφάλεια και την υγεία, όπως «οι κομμωτές, οι διατροφολόγοι, οι κτηματομεσίτες και πολλά άλλα επαγγέλματα που ρυθμίζονται και ελέγχονται».

“Δεν καταλαβαίνω γιατί το επάγγελμα του φωτογράφου στο παρόν πλαίσιο θεωρείται επάγγελμα που υπόκειται στη δημόσια ασφάλεια και υγεία”, είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει την ανάγκη να ρυθμιστεί αυτό το επάγγελμα από μια ευρωπαϊκή οδηγία.

Ο κ. Πέρδικης αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο τραγικό περιστατικό, κατά το οποίο, όπως είπε, «κάποιος, δημιουργώντας έναν επαγγελματία φωτογράφο, δημιούργησε δίχτυα, ψαρεύουν για τα θύματα των δολοφονιών», προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν γνωστό σειριακό δολοφόνο, φωτογράφο Το επάγγελμα του κυνηγιού των θυμάτων του. “

Άτομα άνω των 63 ωφελούνται από την ασθένειαΔικός μας: έτος:

Κυβερνητικό νομοσχέδιο για το δικαίωμα σε παροχές ασθενείας για όσους είναι προσωρινά αναπηρίες και συνεχίζουν να εργάζονται μετά την ηλικία των 63Δικός μας: Ο κ. Facontis είπε ότι αυτό «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που είναι ελαττωματικά», προσθέτοντας ότι «εκτός από την κάλυψη παροχών ασθενείας, ζητήσαμε επίσης επίδομα ανεργίας».

Δήλωσε ότι μετά από συζητήσεις με τον Υπουργό Εργασίας, συμφώνησαν να αυξήσουν το επίδομα ανεργίας.

“Θα έχουμε πιο περιεκτική νομοθεσία μπροστά μας σε 15 ημέρες”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας είπε ότι το νέο νομοσχέδιο «θα εξαλείψει κάθε διάκριση που φαίνεται να υπάρχει λόγω ηλικίας», προσθέτοντας ότι το τρέχον νομοσχέδιο «κάνει διακρίσεις εις βάρος των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για παροχές σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ανθρωποι. “

Πηγή: KYPE

Source