Η ερμηνεία της απόφασης μαθημάτων του Κορανίου από τον Devlet Bahçeli: «Στον μύλο των Ελλήνων

Ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahçeli μίλησε στα μέλη του κόμματος στη συνάντηση της ομάδας στην Τουρκική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση.

Μιλώντας στην ομαδική συνάντηση του κόμματός του, ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahçeli άγγιξε επίσης την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πορεία του Κορανίου.

Ο Μπατσέλι είπε, “Τα συνταγματικά δικαστήρια αποτελούν πηγή προβλημάτων παντού.”

Ο Μπατσέλι ερμήνευσε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ για τα μαθήματα του Κορανίου ως “το κεπάζελικ που φέρνει νερό στο μύλο των Ελλήνων”

Ο Μπατσέλι είπε, “Ο φανατισμός που διαπερνά αυτό το δικαστήριο δεν έχει καμία σχέση με τον κοσμικό, ούτε με την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων. Πού είναι η διδασκαλία του Κορανίου ενάντια στον κοσμικό; Πού είναι ο κοσμικός σε αυτόν τον σεβασμό και το μίσος προς τον λόγο του Αλλάχ; Συνταγματικά δικαστήρια παντού, çıbanbaşı, “Η επιστροφή του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΤΔΒΚ από αυτήν την πρωτόγονη απόφαση είναι αναγκαιότητα σεβασμού της πίστης μας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.”

Ο Μπατσέλι είπε ότι τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, καταδίκασε την απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου και ότι η πραγματική αντίφαση με τον κοσμικό χαρακτήρα εμφανίστηκε παρουσία αυτού του δικαστηρίου …

.Source