Η εσωτερική μνήμη του δεύτερου μαύρου κουτιού του επιβατικού αεροπλάνου που έπεσε στην Ινδονησία.

Ο Bagus Puruhito, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αναζήτησης και Διάσωσης της Ινδονησίας (BASARNAS), δήλωσε σε δήλωση ότι στην περιοχή όπου το αεροπλάνο συνετρίβη, εντείνονται οι προσπάθειες εύρεσης της εσωτερικής μνήμης του δεύτερου μαύρου κουτιού και των μερών του σώματος.

Ο Puruhito δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την επέκταση των προσπαθειών αναζήτησης, η οποία θα συνεχιστεί για 2 ακόμη ημέρες, στις 18 Ιανουαρίου.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των σάκων με θραύσματα πτώματος έφτασε τους 162 κατά την έρευνα και 17 άτομα που έχασαν τη ζωή τους έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής.

Ο Soerjanto Tjahjono, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT), μοιράστηκε επίσης τις πληροφορίες ότι μια ομάδα από την Εθνική Αρχή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ έφτασε στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για το ατύχημα.

Στη δήλωση που έκανε χθες από την KNKT, σημειώθηκε ότι τα δεδομένα μεταφορτώθηκαν από το πρώτο μαύρο κουτί που αφαιρέθηκε από το ναυάγιο στις 12 Ιανουαρίου, τα δεδομένα πτήσης ήταν σε καλή κατάσταση και άρχισαν οι έρευνες σχετικά με την αιτία του ατυχήματος.

Από την άλλη πλευρά, στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι βρήκαν το εξωτερικό περίβλημα, τη μπαταρία και τη συσκευή σήματος του δεύτερου αστυνομικού τμήματος που περιείχε ηχογραφήσεις φωνής πιλοτηρίου κατά τις χθεσινές έρευνες.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιανουαρίου, ο υπουργός Μεταφορών Budi Karya Sumadi είπε ότι το επιβατικό αεροσκάφος τύπου Boeing 737-500 με αριθμό πτήσης “SJ182” με πλήρωμα 12 και 50 επιβατών διακόπηκε περίπου 5 λεπτά μετά την απογείωση. Είχε ανακοινώσει ότι είχε πέσει στο σημείο ανάμεσα στο νησί Lancang.

.Source