Η ετήσια παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2008

Οι σημερινές στατιστικές δείχνουν ότι η ετήσια παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκε για πρώτη φορά από το 2008, πέρυσι. Κορωνοϊός Έδειξε ότι έφτασε στα χαμηλά που καταγράφηκαν από το 2011, μετά από μια παγκόσμια συμφωνία για μείωση της παραγωγής και μείωση της ζήτησης που προκαλείται από την επιδημία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας που ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε στα 10,27 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέρυσι.

Εξετάζοντας τον υπολογισμό του τόνου, η παραγωγή συμπυκνωτή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε σε 512,68 εκατομμύρια τόνους το 2020. Το 2019, το υψηλότερο επίπεδο ήταν 560,2 εκατομμύρια τόνοι ή 11,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Το 2011, καταγράφηκαν 511,43 εκατομμύρια τόνοι παραγωγής. Το 2008, όταν βιώθηκε η παγκόσμια κρίση, υπήρξε η πρώτη μείωση της παραγωγής.

Η Ρωσία, η οποία συναντήθηκε με τα κράτη μέλη πετρελαϊκών χωρών εξαγωγής (ΟΠΕΚ) και άλλους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου πέρυσι στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τόνωσης της αγοράς πετρελαίου που πάσχει από πανδημικές επιπτώσεις, συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά τουλάχιστον 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο.

Ο όμιλος OPEC +, ο οποίος μειώνει σταδιακά τις περικοπές από τον Απρίλιο, αναμένεται να αντλήσει άλλα 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο. Η Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 125 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα με το νέο έτος.

Η Daria Kozlova, αναλυτής στο VYGON Consulting Research Center στη Μόσχα, ανέφερε ότι η αγορά έχει καλύτερη απόδοση από ό, τι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

.Source