Η εταιρεία υποστηρίζει το γενικό πρωτάθλημα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Αυτή είναι μια ιδέα που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο γειτονικό Βέλγιο և τις Κάτω Χώρες և, αλλά με την προοπτική μιας «ανανέωσης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά την κρίση Covid-19, επανήλθε πρόσφατα στη δημόσια συζήτηση.

Το έργο που ονομάζεται “BeNeLeague” (ένα από τα αρχικά των δύο χωρών) στοχεύει να ενώσει το βελγικό πρωτάθλημα με το πρωτάθλημα των Κάτω Χωρών για να το καταστήσει πιο ελκυστικό, προφανώς πιο κερδοφόρο.

Σε μια εποχή που οι μεγάλοι σύλλογοι της Παλιάς Ηπείρου σκέφτονταν να επικεντρωθούν στο Ευρωπαϊκό Super League, το οποίο θα ανταγωνιζόταν με το Champions League, το BeNeLeague θα επέτρεπε και στις δύο χώρες να αντέξουν καλύτερα τις δυνάμεις των αντιπάλων τους.

Στην πραγματικότητα, ο Bensan Kompany είναι πεπεισμένος για αυτό. Σε μια συνέντευξη με το La Tribune στο Une (ένα από τα κανάλια RTBF), ο προπονητής του Anderlecht μίλησε για το θέμα.

“Είμαι απολύτως υπέρ, είναι θέμα επιβίωσης”, εξήγησε ο πρώην διεθνής αμυντικός του Βελγίου, ο οποίος έφυγε από το γήπεδο το περασμένο καλοκαίρι.

“Όσο πιο γρήγορα πάμε, τόσο το καλύτερο. Οι μεγάλοι σύλλογοι θα προσπαθήσουν σύντομα να δημιουργήσουν ξεχωριστά πρωταθλήματα, η αγορά τους θα διπλασιαστεί, θα τριπλασιαστεί ή ακόμα περισσότερο. Και θα μείνουμε σε μια μικρή αγορά με λιγότερους τρόπους για να προχωρήσουμε. “Εάν διπλασιάσουμε την αγορά ή επεκτείνουμε τα σύνορα, μπορούμε να αποκαταστήσουμε περισσότερη ανταγωνιστικότητα.”

Ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τον πρώην άσσο του “Manchester City”, θα κρατήσει τα νέα ταλέντα στη χώρα για αρκετά ακόμη χρόνια.

“Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε όσον αφορά την υποδομή, αλλά υπάρχει τρελό ταλέντο όσον αφορά τους παίκτες”, είπε. “Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τους κρατήσουμε περισσότερο αν είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε περισσότερα στους παίκτες μας.”

Οι επικριτές του έργου παραμένουν πεπεισμένοι, προειδοποιώντας για τους κινδύνους των δεύτερης κατηγορίας συλλόγων τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία.

“Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιο είδος αλληλεγγύης για το βελγικό ποδόσφαιρο”, δήλωσε ο Κομπάνι.

“Είναι αλήθεια ότι τα κατώτερα πρωταθλήματα δεν τα πάνε καλά αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει ένας τρόπος να σκεφτούμε την αλληλεγγύη. Μιλώ για να δω πιο ανταγωνιστικές ομάδες στο Βέλγιο, με τα δικά μας ταλέντα. Το πρόβλημα είναι ότι τα άλλα πρωταθλήματα θα γίνουν πιο δυνατά. “

Πηγή: sdna.gr

Source