Η ετυμηγορία της υπόθεσης “Gökhan Naim” είναι αύριο

πανό99

Emine UYSAL ÇALUDA

Οι Azmad Ali, Bilal Ahmad και Faiz Ul Hassan, μέλη της πακιστανικής συμμορίας που σκότωσαν τον επιχειρηματία Gökhan Naim με ένοπλη επίθεση και έκλεψαν εκατομμύρια λίρες στην τσάντα τους, απαλλάχθηκαν από “προγραμματισμένη δολοφονία” και καταδικάστηκαν για οκτώ υποθέσεις, κυρίως ανθρωποκτονία.

Η αντιπροσωπεία του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Λευκωσίας δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την τιμωρία που θα επιβληθεί στους κατηγορουμένους αύριο στις 11:00.

Azmad Ali, Bilal Ahmad, ενώ δέχτηκε τις κατηγορίες για «ανθρωποκτονία», «Ένοπλη ληστεία», «Παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων», «Παράνομη κατοχή εκρηκτικών» και «Πυροβολισμός σε κατοικημένη περιοχή» στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, Αρνήθηκε το έγκλημα της «προμελετημένης ανθρωποκτονίας».

Ο Faiz Ul Hassan αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό. Ο Faiz Ul Hassan, ο οποίος άκουσε την ετυμηγορία της καταδίκης, υπέστη βραχυπρόθεσμη ασθένεια.

Ο ανώτερος εισαγγελέας Egemen Metay και οι δικηγόροι των εναγομένων Χασάν Γιέλσεν, Τσεμάλ Γκύντουζ και Σελίν Ράις ήταν παρόντες στην υπόθεση όπου η αντιπροσωπεία του Βαρέως Ποινικού Δικαστηρίου Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Νιούβιτ Γκάζι, αποτελούμενη από τον Ανώτερο Δικαστή Şerife Katip και τον δικαστή Umut İnan.

Η προγραμματισμένη δολοφονία δεν μπορούσε να αποδειχθεί

Ο Nüvit Gazi, ο οποίος διάβασε την ετυμηγορία της υπόθεσης, άγγιξε όλα τα γεγονότα και τις ενδείξεις, ότι ο κύριος στόχος των κατηγορουμένων ήταν η ληστεία και ότι η πρώτη τους επίθεση αντί για το πιο θανατηφόρο πιστόλι που είχαν στην κατοχή τους δεν συνέπεσε με το έγκλημα της προκαταρκτικής ανθρωποκτονίας.

Ο Γκάζι εξήγησε ότι η εισαγγελία αποφάσισε ότι δεν θα μπορούσε να αποδείξει το έγκλημα της «προκαταρκτικής δολοφονίας» που ασκήθηκε εναντίον των κατηγορουμένων χωρίς εύλογη υποψία.

Ο Γκάζι ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία είχε καταδικάσει τους τρεις κατηγορούμενους για τα εγκλήματα «δολοφονία», «ένοπλη ληστεία», «παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων», «παράνομη μεταφορά εκρηκτικών» και «πυροβολήσεις σε κατοικημένη περιοχή».

Μέσω των δικηγόρων των κατηγορουμένων

Εξέφρασε τη λύπη του

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι οι πελάτες τους μετανιώνουν και ζήτησαν συγνώμη. Ο δικηγόρος Χασάν Γιούσελεν δήλωσε ότι ο Μπιλάλ Αχμάντ ήταν απλώς φύλακας πριν από το περιστατικό και ζήτησε να καταδικαστεί ανάλογα με τη συμβολή του στο έγκλημα. Οι δικηγόροι αναφέρθηκαν επίσης σε ορισμένες από τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η ποινή θα ανακοινωθεί αύριο

Ο Πρόεδρος Νιούβιτ Γκάζι σημείωσε ότι αφού αναφερθούν οι ελαφρυντικοί λόγοι, θα ανακοινώσουν την ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους στις 11:00 στις 30 Δεκεμβρίου.

Πώς συνέβη?

Ο 52χρονος Gökhan Naim, ιδιοκτήτης του γραφείου ανταλλαγής Gesfi, δέχθηκε επίθεση στο Ortaköy της Λευκωσίας στις 13 Μαρτίου 2019, όταν βγήκε από το αυτοκίνητό του μπροστά από το σπίτι του με μια σακούλα γεμάτη χρήματα. Ο Naim, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από 4 σφαίρες, Λευκωσία Dr. Ο Burhan Nalbantoğlu δεν μπόρεσε να σωθεί παρά όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Κρατικό Νοσοκομείο. Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν την ένοπλη ληστεία, έκλεψαν τις 112 χιλιάδες λίρες, 170 χιλιάδες ευρώ και 800 χιλιάδες λίρες της κατοχής του Γκόκαν Νάιμ.

πανό134

Το όπλο διαμέτρου 9 χιλιοστών, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην ένοπλη επίθεση, εντοπίστηκε 100 μέτρα από τη σκηνή του εγκλήματος. Το λευκό όχημα και το όχημα ενοικίασης από το οποίο οι κατηγορούμενοι διέφυγαν από τη σκηνή καθορίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές.

Source