“Η ευθύνη δεν θα είναι σε εμάς, αλλά σε εκείνους που ξεφεύγουν από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.”

Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά προχωρά με αποφασιστικότητα στην ανεπίσημη διάσκεψη για την Κύπρο που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στα τέλη Απριλίου και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί τις διατάξεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των Ηνωμένων Εθνών ψηφίσματα.

Παρασκευή αφότου οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον ΟΗΕ για να διατηρήσουν το φραγμό πριν από την άτυπη διάσκεψη AnastasiadisΚαι κάλεσε σε αυτό που συνέπεσε με τις προετοιμασίες για τη διάσκεψη της Γενεύης, είπε ότι οι προσδοκίες συνδέονται με την άποψη της Τουρκίας.

Ο Αναστασιάδης είπε: «Αυτό που θέλω να μεταφέρω και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έχουμε αποφασιστικά και τι παρέχουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των Ηνωμένων Εθνών, και φυσικά, στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο, υπό την αιγίδα του Γραμματέα του ΟΗΕ -Γενικός, αυτό που συμφωνήθηκε στην κοινή συνάντηση με τον κ. «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε», είπε.

Ο Αναστασιάδης είπε ότι οι απόψεις της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι ανοιχτές, ότι η άλλη πλευρά, η ελληνοκυπριακή πλευρά, εγκατέλειψε τις απόψεις που εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος από έναν συμβιβασμό για την ανάγκη που υιοθετήθηκε το 1977, η Κυπριακή Δημοκρατία μετατράπηκε σε πραγματικά ανεξάρτητη, κυρίαρχο κράτος, ή έτσι ανέφερε ότι η προθυμία δημιουργίας ενός κράτους δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τρίτων, αλλά μόνο τους πολίτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

«Τότε δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να υπάρχει λύση. Ωστόσο, όσο απαράδεκτες απόψεις όπως η ίδρυση δύο κρατών ή η αναγνώριση της κυριαρχίας τους, όπως η καθιέρωση κυριαρχικής ισότητας ή ένα παράνομο καθεστώς, ευθύνη θα είναι εκείνοι που ξεφεύγουν από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, όχι από εμάς.

.Source