Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια πολύ οδυνηρή διαδικασία

πανό99

Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος (HP) Kudret Özersay ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια οδυνηρή διαδικασία μέσω των κοινωνικών μέσων.

Στη δήλωση του Özersay, “Όταν εξετάζουμε την ποσότητα εμβολίων που έχουν αποσταλεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά μέχρι τώρα, αλλά ειδικά το ποσό που έχει σταλεί στη χώρα μας μέσω της νότιας Κύπρου, μπορούμε να δούμε ότι η ΕΕ δεν βρίσκεται σε ευχάριστο και καθησυχαστικό σημείο όσον αφορά τον εμβολιασμό. Από αυτή την άποψη, η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει την αξία της υποστήριξης που παρέχει στον τουρκικό λαό. “

Η δήλωση του Özersay στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται μια πολύ οδυνηρή διαδικασία. Υποστηρίζεται ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση που σχετίζεται με το πηγάδι της πανδημίας, δεν μπορούσε να δράσει εγκαίρως και να κολλήσει λόγω της επαχθούς γραφειοκρατίας. Τους πρώτους μήνες της επιδημίας, αυτά τα παράπονα προήλθαν για πρώτη φορά από την Ιταλία, και αυτή η χώρα έκανε κατακριτικές δηλώσεις σχετικά με το ότι έμεινε μόνη της.

πανό134

Τώρα, η ΕΕ δέχεται σοβαρή κριτική, ιδίως στην πολιτική της για τα εμβόλια και τα μέτρα που έχει λάβει και δεν μπορεί να λάβει. Το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αντιμετώπισε την κρίση πολύ άσχημα κατά τους πρώτους μήνες της επιδημίας, είναι τώρα πολύ πιο προχωρημένο από την ΕΕ και είναι γενικά επιτυχημένο, ειδικά στον εμβολιασμό. Ωστόσο, η Επιτροπή της ΕΕ κατάφερε να συνάψει συμβάσεις με φαρμακευτικές εταιρείες με καθυστέρηση δύο μηνών, σύμφωνα με το Λονδίνο, το οποίο προκαλεί πολλά κράτη μέλη της ΕΕ να μείνουν πολύ πίσω από το Λονδίνο όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού για τους πολίτες τους, για να εξετάσουν αυτήν την κατάσταση και να το μετανιώσετε. Το Ισραήλ έχει δώσει στους περισσότερους από τους μισούς πολίτες του το πρώτο εμβόλιο και το Λονδίνο κινείται πολύ γρήγορα.

Ένα άλλο πρόβλημα για την ΕΕ στη διαχείριση της κρίσης ήταν ο περιορισμός της εξαγωγής εμβολίων εκτός ΕΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο του Brexit, όταν η Επιτροπή της ΕΕ προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα σύνορα στην προαναφερθείσα περιοχή ως κανονικά σύνορα, «διαλύθηκε, εγκαταστάθηκε» και η Επιτροπή της ΕΕ έκανε ένα βήμα πίσω. “Κάναμε ένα λάθος”, είπε.

Ναι, είναι αλήθεια ότι υπό κανονικές συνθήκες, το ζήτημα της υγείας δεν είναι ζήτημα εντός των συνηθισμένων εξουσιών της ΕΕ, είναι μια από τις δικαιοδοσίες που αφήνονται στα κράτη μέλη. Επομένως, “Τι πρέπει λοιπόν να κάνει η ΕΕ;” μπορεί να πεις. Ωστόσο, υπάρχει ένας Επίτροπος υπεύθυνος για την υγεία στην Επιτροπή της ΕΕ και, γενικά, λέγεται στη διεθνή σκηνή ότι η ΕΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν τη διαδικασία καλά.

Όταν εξετάζουμε την ποσότητα εμβολίων που έχουν αποσταλεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά μέχρι τώρα, αλλά ειδικά το ποσό που έχει σταλεί στη χώρα μας μέσω της νότιας Κύπρου, μπορούμε να δούμε ότι η ΕΕ δεν βρίσκεται σε ευχάριστο και καθησυχαστικό σημείο όσον αφορά τον εμβολιασμό. Από αυτήν την άποψη, η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει την αξία της υποστήριξης που παρέχει στον τουρκικό λαό.

Συνοπτικά, είναι απαραίτητο να δούμε ότι αυτή η παγκόσμια κρίση, την οποία βιώνει ο κόσμος, θα έχει πολύ καθοριστικές συνέπειες για το μέλλον διεθνών οργανισμών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως περιφερειακός διεθνής οργανισμός, εάν η ΕΕ δεν μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα σε αυτά τα θέματα και να εδραιώσει την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών με μια ισχυρή και γρήγορη προσέγγιση συντονισμού, ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρές συγκρούσεις. Το Λονδίνο είναι πιθανώς χαρούμενο που εγκατέλειψε την ΕΕ, η οποία ήταν αργή στη διαχείριση κρίσεων στα πρόθυρα μιας τέτοιας παγκόσμιας κρίσης.

Πρέπει επίσης να κοιτάξουμε το μέλλον, γνωρίζοντας τι μπορούμε να περιμένουμε από ποιον, που δεν είναι ικανός να κάνει αυτό, σε μια πιθανή λύση ή στη συνέχιση ενός αδιεξόδου. Τηρώντας και στοχεύοντας τους κανόνες και τα πρότυπα που έχει αναπτύξει ή / και κωδικοποιήσει η ΕΕ στο πλαίσιο των σύγχρονων αξιών όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο κοσμικός, για να μπορέσουμε να πούμε ΝΑΙ ότι είναι μέρος του σύγχρονου κόσμου και της Ευρώπης , από την άλλη πλευρά, γνωρίζοντας τις αδυναμίες και τα όριά της. Κοιτάζοντας το μέλλον χωρίς να αυξάνει άσκοπα τις προσδοκίες … “

Source