Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά εμβολιασμούς για τον τερματισμό του «εφιάλτη» του Covid

Οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 έχουν ξεκινήσει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων μετά την ανίχνευση μιας νέας, εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής του κοροναϊού στη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ταχεία ανάπτυξη και έγκριση των ναρκωτικών χαιρετίστηκε σε όλο τον κόσμο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των αγγείων.

Λαμβάνοντας στο Twitter στις 24 Δεκεμβρίου, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο κ. Donnelly δημοσίευσε: «Χαίρομαι που ανέφερα ότι μόλις υπέγραψα τον κανονισμό που επιτρέπει τη χρήση του εμβολίου Pfizer στην Ιρλανδία. Είχε ένα μέσο ποσοστό αποτελεσματικότητας 70% και έως και 90% για μια υποομάδα συμμετεχόντων στη δοκιμή που έλαβαν πρώτη μισή δόση, ακολουθούμενη από πλήρη δόση.

“Ο [Covid-19] Το εμβόλιο έχει παραδοθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, “προσθέτοντας ότι η έναρξη του εμβολίου θα ξεκινήσει την Κυριακή”.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει την αιτία τέτοιων αλλεργικών αντιδράσεων στα εμβόλια – τόσο το Pfizer όσο και το Moderna είναι εμβόλια που βασίζονται σε mRNA με παρόμοια αλλά όχι πανομοιότυπα συστατικά.

Η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε εμβολιασμούς στις 5 Δεκεμβρίου με το εγχώριο φάρμακο Sputnik V, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών.

Η Βρετανική AstraZeneca ζητά έγκριση για το εμβόλιό της στη Βρετανία, αφού ανακοίνωσε προσωρινά δεδομένα δοκιμής στα τέλη του σταδίου στις 23 Νοεμβρίου.

– Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ΕΕ;

Κάθε κράτος μέλος θα έχει το προβάδισμα στον καθορισμό των προτεραιοτήτων του με την εφαρμογή.

Η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και περισσότερο περισσότερα από 600.000 άτομα έχουν ήδη λάβει την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να διανείμει περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια δόσεις στις τοπικές υγειονομικές αρχές έως το τέλος του τρέχοντος έτους και περίπου 700.000 την εβδομάδα από τον Ιανουάριο.

Η περιοχή των 450 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει εξασφαλίσει συμβόλαια με μια σειρά προμηθευτών για περισσότερο πάνω από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου και έχει θέσει ως στόχο να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες κατά τη διάρκεια του 2021.

Μια νοσοκόμα ετοιμάζεται να διαχειριστεί το Pfizer BioNtech ενάντια στο COVID-19, σε ένα κέντρο φροντίδας στη Λευκωσία, Κύπρος, την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020.

Είπε ότι 1.000 βολές έχουν επηρεαστεί από το ζήτημα της θερμοκρασίας και ότι η πόλη και οι περιοχές Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth και Wunsiedel στη βόρεια Βαυαρία περιμένουν να ακούσουν από τη BioNTech σχετικά με το εάν το εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη. Η Αργεντινή έχει επίσης εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

– Ποιες είναι οι παρενέργειες;

Ο μόνος τρόπος για να λάβετε το τρύπημα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέσω των κρατικών χρηματοδοτούμενων δικτύων της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), ακόμη και επειδή έχουν αναφερθεί ότι ιδιωτικές κλινικές λαμβάνουν καθημερινά αιτήματα από ασθενείς που προσπαθούν να μεταβούν στην ουρά. Η αναθεώρησή του δεν περιλαμβάνει το περισσότερο αποτελεσματική δοσολογία, με 90% αποτελεσματικότητα που δόθηκε σε μια μικρή υποομάδα εθελοντών στις δοκιμές.

Συγκρίνοντας τη Ζιμπάμπουε και τις ΗΠΑ, το σύστημα υγείας της Ζιμπάμπουε δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και αποδοτικό όσο οι ΗΠΑ και αυτή η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η προσπάθεια της Ζιμπάμπουε να μειώσει τον αντίκτυπο της πανδημίας με τη χρήση του εμβολίου θα ήταν αποτυχία όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ακόμα και χειρότερος.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που συγκλήθηκε τον Οκτώβριο, συνέστησε την επίτευξη όσο το δυνατόν υψηλότερου επιπέδου κάλυψης πληθυσμού για τον εμβολιασμό COVID-19 για τη μείωση του συνολικού ποσοστού του πληθυσμού που είναι ευπαθής στην ασθένεια και την πιθανότητα ανεξέλεγκτων αλυσίδων μετάδοσης, μια δήλωση σχετικά με Είπε η Κυριακή.

Source