Η Ευρώπη μπαίνει στο νέο έτος υπό περιορισμούς κοραναϊού

Οι εορτασμοί, όπου χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στις πλατείες κάθε χρόνο και καλωσορίζουν τη νέα χρονιά, ήταν βαρετές φέτος λόγω περιορισμών του κοροναϊού.

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς, που παρευρέθηκαν 100 χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, ένα από τα σύμβολα της πρωτεύουσας του Βερολίνου της Γερμανίας, δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εξαιτίας περιορισμών του κοροναϊού.

Μία συναυλία μόνο για τηλεόραση πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Τοποθετήθηκαν φράκτες γύρω από την περιοχή για να αποτραπεί η συγκέντρωση ανθρώπων και η αστυνομία έλαβε εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας.

Στην πολιτεία της Βαυαρίας, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, η αστυνομία παρακολούθησε σε μεγάλο βαθμό εάν τηρήθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η ετήσια εκπομπή πυροτεχνημάτων ακυρώθηκε

Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς απαγορεύτηκαν στη Γαλλία, όπου επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 06:00.

Το Champs-Elysees, ένα από τα σύμβολα της πρωτεύουσας του Παρισιού, ακυρώνεται κάθε χρόνο λόγω του κοροναϊού.

Οι Γάλλοι έπρεπε να μπουν στο νέο έτος στα σπίτια τους. 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες υπηρέτησαν σε επιθεωρήσεις κατά συγκεντρώσεων σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοροναϊού σε 15 περιοχές της χώρας και προκειμένου να αποφευχθούν οι εορτασμοί σε δημόσιους χώρους, οι πωλήσεις αλκοόλ απαγορεύτηκαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

πανό134

Στην ομιλία του για την Πρωτοχρονιά, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε ότι το 2021 έχει τεθεί υπό μέτρα κοραναϊού και ότι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι διαφορετική από τις άλλες.

Δεν υπήρξαν γιορτές στην Ιταλία, καθώς στις 22:00 υπήρχε απαγόρευση απόλυσης.

Μια ήσυχη και άδικη χρονιά στην Αγγλία

Με την επίδραση του γρηγορότερου τύπου εξάπλωσης του ιού, δεν έγινε μαζική γιορτή της Πρωτοχρονιάς στη χώρα όπου οι καθημερινές περιπτώσεις ήταν 60 χιλιάδες και τα θύματα πλησίασαν τα 1000.

Οι πλατείες της χώρας, όπου οι ράβδοι έκλεισαν λόγω των απαγορεύσεων, παρέμειναν κενές.

Στην πρωτεύουσα του Λονδίνου, διαπιστώθηκε ότι η αστυνομία προειδοποίησε τους λίγους ανθρώπους που βγήκαν στους δρόμους για να πάνε σπίτι.

Δεν επιτρέπεται επίσης πάρτι στο σπίτι, καθώς απαγορεύεται η συγκέντρωση διαφορετικών μελών του σπιτιού σε εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, όταν οι ώρες έδειχναν 24:00, ενώ τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, δημιουργήθηκαν διαφορετικές μορφές με κηφήνες και χτυπήθηκε το κουδούνι του Μπιγκ Μπεν.

Παρέμβαση σε 300 άτομα

Από την άλλη πλευρά, παρά την απαγόρευση, μια ομάδα αντι-κορανοϊών περίπου 300 ατόμων συγκεντρώθηκε μπροστά από τον τροχό ferris που ονομάζεται London Eye για να οργανώσει ψυχαγωγία. Παρεμβαίνοντας στην ομάδα, η αστυνομία δεν επέτρεψε ψυχαγωγία. Η ομάδα διασκορπίστηκε ευρέως.

Σε δήλωση της αστυνομίας του Λονδίνου, αναφέρθηκε ότι η πλειοψηφία του κοινού τήρησε τις απαγορεύσεις, αλλά οργανώθηκε ένας μικρός αριθμός μη εξουσιοδοτημένων κομμάτων.

Στη δήλωση, η οποία καταγράφηκε ότι η αστυνομία προειδοποίησε τους ανθρώπους να πάνε στα σπίτια τους, τονίστηκε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι το πρωί και να παρεμβαίνουν σε μη εξουσιοδοτημένη ψυχαγωγία.

Source