Η εφαρμογή εμβολίου Coronavirus στις ΗΠΑ θα καλύπτει όλους τους χρήστες ηλικίας 16 ετών και άνω

Κορωνοϊός Οι τελευταίες πολιτείες στη χώρα που εφαρμόζουν περιορισμούς ηλικίας στον εμβολιασμό, τη Χαβάη, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϋ, το Όρεγκον, το Ρόουντ Άιλαντ και το Βερμόντ, άνοιξαν σήμερα τον εμβολιασμό σε όλους τους ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω, εντός της ημερομηνίας που έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σε δήλωση που έγινε στις 6 Απριλίου, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι έχει αποσύρει την ημερομηνία εφαρμογής εμβολίου Kovid-19, η οποία θα καλύπτει όλους τους ενήλικες σε ολόκληρη τη χώρα, έως τις 19 Απριλίου, την οποία είχε ορίσει προηγουμένως ως 1 Μαΐου.

Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω για το εμβόλιο Pfizer / BioNTech εγκεκριμένο για χρήση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και 18 ετών και άνω για το εμβόλιο Moderna θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στα κέντρα υγείας της περιοχής τους.

Μετά από αναφορές ότι το εμβόλιο Johnson and Johnson Kovid-19, το οποίο εγκρίθηκε στη χώρα, προκάλεσε πήξη του αίματος, η χρήση του FDA και του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) διακόπηκε στις 13 Απριλίου.

Σε μια δήλωση που έγινε χθες, το CDC δήλωσε ότι οι μισοί ενήλικες στη χώρα ήταν η πρώτη δόση εμβολίου Kovid-19, με τον αριθμό των 131 εκατομμυρίων.

Στις ΗΠΑ, όπου περίπου 4 εκατομμύρια εμβόλια Kovid-19 εφαρμόζονται καθημερινά, ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 567 χιλιάδες, ενώ ο αριθμός των περιπτώσεων πλησίασε τα 32 εκατομμύρια.

.Source