Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει για πυρκαγιές και πλημμύρες

Ένα πρόγραμμα έρχεται στην Κύπρο που θα σας ενημερώσει αμέσως για τις πυρκαγιές στην περιοχή σας καιρό

Πώς θα νιώθατε εάν κάποιος σας ενημέρωσε αμέσως εάν υπήρχε πυρκαγιά στην περιοχή σας, έντονος καιρός, τσουνάμι ή ακόμη και πυρηνική επίθεση; Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, οι Κύπριοι δεν έχουν αυτήν την ευκαιρία. Ωστόσο, το 2022 θα καλωσορίσουμε μια νέα καινοτομία στην Κύπρο, η οποία θα μας επιτρέψει να λάβουμε εγκαίρως τα μέτρα μας.

Το Offsite αποκαλύπτει ότι η Πολιτική Άμυνα προετοιμάζει ένα εντελώς νέο πρόγραμμα (εφαρμογή) για κινητά τηλέφωνα, όπου οι χρήστες και οι συνδρομητές κινητών τηλεφώνων θα ενημερώνονται ενεργά για πυρκαγιές, πλημμύρες, τσουνάμι, καιρικές συνθήκες, πυρηνικά γεγονότα.

Η εφαρμογή, σύμφωνα με τον Nicolas Paris, ανώτερο αξιωματούχο πολιτικής άμυνας, δήλωσε στο Offsite ότι πιθανότατα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022. Ωστόσο, η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και οι πρώτες διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες. Εκτός από την πολιτική προστασία, θα συμμετέχουν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες.

Μετά τις πρώτες διαβουλεύσεις, οι διαδικασίες υποβολής προσφορών θα κατευθυνθούν για τον προσδιορισμό της Εταιρείας ή της κοινοπραξίας που θα δημιουργήσει το σύστημα. Μπορεί να εντοπιστεί στη διαδικασία ηλεκτρονικών συμβάσεων, δηλ. Υποβάλλοντας προσφορές ηλεκτρονικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο μέλλον, η νέα εφαρμογή μπορεί να διαχειρίζεται το Υπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας. Το Offsite επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Έρευνας Κυριάκο Κόκκινο, ο οποίος είπε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως είπε, εάν ζητηθεί η βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών, θα δοθεί.

Πώς θα λειτουργήσει;

Η νέα αίτηση θα λειτουργεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Πολιτική Άμυνα. Η προειδοποίηση θα γίνει μέσω ενός συστήματος που θα συνδέεται με τις κεραίες του κινητού τηλεφώνου, ενημερώνοντας τους συνδρομητές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Οι πληροφορίες θα παρέχονται τοπικά και όχι σε εθνικό επίπεδο. Οι πληροφορίες σε όλη την Κύπρο θα βασίζονται σε σχέδια με κίτρινη-κόκκινη προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις προειδοποιήσεις, η εφαρμογή θα παρέχει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των γεγονότων.

Source