Η εύρεση του Calgiru για 12 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Νομική Υπηρεσία δημοσίευσε την έκθεση “Kalogiru” σχετικά με το θέμα των εκδόσεων. Η έκθεση του Καλογείρου είναι, στην ουσία, προαύλιο των αποτελεσμάτων των ερευνών, τα οποία αναμένεται να δημοσιευθούν όταν ολοκληρωθεί η Επιτροπή Εξέτασης που ορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών.

Η έκθεση δημοσιεύεται στις μαύρες σελίδες, όπου φαίνεται να εμφανίζονται εγκληματικές πράξεις, οι οποίες ήδη ερευνώνται από την Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι η τριμελής επιτροπή που ήταν συνδεδεμένη με την κα Kalogiru διορίστηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους για να μελετήσει τις εθνικότητες υψηλού κινδύνου από το 2012 έως το 2018.

Η μελέτη εστίασε σε 12 φακέλους πολιτογράφησης για τους οποίους υπάρχουν σχετικά παραρτήματα Πρόκειται για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν εμπλακεί στα μέσα ενημέρωσης, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και που έχουν κατηγορηθεί από την Κύπρο ότι νομιμοποιούν εκείνους που αντιμετωπίζουν σοβαρές υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων στο εξωτερικό καθώς και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Η έρευνα δείχνει ότι τρία διαφορετικά είδη εγκλήματος συμβαίνουν σε αυτό το στάδιο. Ποινικό, πειθαρχικό և διοικητικό. Όσον αφορά τα εγκλήματα, είναι ήδη ενώπιον της Αστυνομίας μετά την παραπομπή τους από τον Γενικό Εισαγγελέα. ” Τις τελευταίες εβδομάδες, η αστυνομία ερευνά λογιστικά και νομικά γραφεία, ενώ έχουν λάβει μεγάλο αριθμό καταθέσεων.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε το αποτέλεσμα ως έχει.

Η δημοσίευση της έκθεσης ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι η έκθεση της επιτροπής υπό τη Δήμητρα Καλριάρου θα δημοσιευθεί σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα, Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων του ΜΟΚΑΣ.

Σε γραπτή δήλωση, είπε ότι ο Πρόεδρος ή η Κυβέρνηση δεν θέλουν διαφάνεια, ότι φοβούνται να δημοσιεύσουν τις εκθέσεις της Ερευνητικής Επιτροπής για το Επενδυτικό Σχέδιο και ότι το PD θα δημοσιευτεί με τον ίδιο τρόπο όπως και το Ανώτατο Δικαστήριο. Η τελική έκθεση της εξεταστικής επιτροπής υπό τον πρώην Πρόεδρο Μίρον Νικολάτο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, αυτό που διαγράφεται με μαύρο χρώμα θα δημοσιευθεί επίσης αμέσως μετά το τέλος της ποινικής έρευνας, εκτός από τα προσωπικά δεδομένα.

“Θα ήθελα να θεωρήσω ότι είναι φυσιολογικό να επαναλάβω ότι ο σκοπός των ερευνητικών επιτροπών είναι να επιδείξουν οποιαδήποτε πολιτική, πειθαρχική ή εγκληματική ευθύνη. “Δεν είμαι σε καμία περίπτωση έτοιμος να αναλάβω κινδύνους σε οποιαδήποτε έρευνα ή έρευνα που ο γενικός εισαγγελέας θεωρεί σκόπιμο να κάνει για να ικανοποιήσει τη μικροπολιτική σκοπιμότητα κάποιου”, τόνισε γραπτώς ο Πρόεδρος. ανακοίνωση:

Source