Η ζήτηση για λεβάντα έχει αυξήσει την παραγωγή δενδρυλλίων Η διεύθυνση Eğirdir δενδρυλλίων στοχεύει στην παραγωγή 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων δενδρυλλίων λεβάντας για το 2021 διευθυντής δασικών φυτωρίων Eğirdir cumhur gafar: “Η ζήτηση για λεβάντα έχει αυξηθεί όσον αφορά τη δυνατότητα χρήσης” “Στείλαμε 50 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας στην Kktc”

Ανάλογα με την Isparta Keçiborlu στο χωριό Kuyucak της περιοχής μαζί με την προώθηση του τουρισμού Δημιουργία κήπων λεβάντας λεβάντας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Αυτή η κατάσταση αντικατοπτρίστηκε επίσης στην παραγωγή δενδρυλλίων λεβάντας. Η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir, συνδεδεμένη με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Ισπαράς, παρήγαγε 841 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας το 2020 και έθεσε ως στόχο το 2021 ως 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες.
Η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir, συνδεδεμένη με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Ισπαράς, παράγει έναν ετήσιο μέσο όρο 7 εκατομμυρίων δενδρυλλίων από 42 είδη. Εκτός από είδη όπως κέδρος, άρκευθος και αγριόπευκο, είδη όπως αμύγδαλο, λεβάντα, καρύδι, θυμάρι και φλούδα παράγονται επίσης στο φυτώριο, τα οποία παρέχουν εισόδημα για τους χωρικούς. Ενώ η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir παρήγαγε 6 εκατομμύρια 500 χιλιάδες δενδρύλλια το 2020, ο στόχος των 8 εκατομμυρίων 377 χιλιάδων δενδρυλλίων καθορίστηκε για το 2021.

Η ζήτηση για λεβάντα αυξήθηκε
Αφού το χωριό Kuyucak στην περιοχή Keçiborlu της Isparta αναγνωρίστηκε ως «χωριό με άρωμα λεβάντας», άρχισαν να δημιουργούνται κήποι λεβάντας σε διάφορες επαρχίες. Αυτή η κατάσταση αύξησε επίσης τη ζήτηση για δενδρύλλια λεβάντας. Επιπλέον, η λεβάντα έχει σημαντική θέση στην αναδάσωση και τον έλεγχο της διάβρωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir καθόρισε την παραγωγή δενδρυλλίων λεβάντας σε 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες φέτος.

“Παράγουμε 7 εκατομμύρια δενδρύλλια από 42 είδη ετησίως”
Ο διευθυντής του δασικού φυτωρίου Eursirdir, Cumhur Gafar, δήλωσε ότι στη διεύθυνση φυτωρίων που ιδρύθηκε το 1962, παράγονται κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια δενδρύλλια 42 ειδών ετησίως. Ο Gafar είπε, «Τα πιο σημαντικά είδη δενδρυλλίων που παράγουμε είναι κέδρος, αρκεύθου, αγριόπευκος και άλλα φυλλώδη είδη. Πραγματοποιούμε τις παραγωγές μας κάνοντας τα σχέδιά μας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδρύματος και του ιδιωτικού τομέα. Εκτός από τα είδη δενδρυλλίων, τα οποία είναι τα αρχικά είδη δέντρων μας, παράγονται φυτά αμυγδάλου, καρυδιάς, λεβάντας, φλούδας, θυμάρι και άλλων ειδών που θα χρησιμοποιηθούν σε μελέτες στο πλαίσιο ειδών που παράγουν εισόδημα. Αυτά τα δενδρύλλια φυτεύονται στα χωράφια στις διευθύνσεις επιχειρήσεων μας. Στη συνέχεια, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, οι χωρικοί μας επωφελούνται από αυτά τα δενδρύλλια με την προϋπόθεση ότι τα φροντίζουν ».

“Στείλαμε 50 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας στην TRNC”
Σημειώνοντας ότι η παραγωγή 6 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων δενδρυλλίων που έχει προγραμματιστεί για το 2020 έχει ολοκληρωθεί, ο Gafar είπε, «Στόχος μας είναι να παράγουμε 8 εκατομμύρια 377 χιλιάδες δενδρύλλια το 2021. Στέλνουμε τα δενδρύλλια που παράγουμε σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ειδικά στις περιοχές της Κεντρικής Ανατολίας και της Ανατολικής Ανατολίας. Στέλνουμε επίσης δενδρύλλια στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής μας διεύθυνσης, στείλαμε 50 χιλιάδες φυτά λεβάντας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το 2020 ».

“Σκοπεύουμε να παράγουμε 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας το 2021”
Ο Cumhur Gafar δήλωσε ότι πραγματοποίησε για πρώτη φορά παραγωγή λεβάντας με 60 χιλιάδες δενδρύλλια το 2015 και ότι οι αυξανόμενες απαιτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αντικατοπτρίστηκαν επίσης στην παραγωγή δενδρυλλίων. Αναφέροντας ότι παρήγαγαν 841 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας το 2020, ο Gafar είπε: «Έχουμε συμπεριλάβει την παραγωγή 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων δενδρυλλίων λεβάντας στο πρόγραμμά μας για το 2021. Έχουμε μεγάλη ζήτηση για δενδρύλλια λεβάντας, ειδικά για χρήση σε περιοχές αναδάσωσης και ελέγχου της διάβρωσης. Επιπλέον, η ζήτηση για το φυτό λεβάντας, το οποίο χρησιμοποιείται σε δασικά έργα μελιού και του οποίου το άνθος βρίσκεται στα χωράφια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξήθηκε σημαντικά »

“Παραγάγαμε 8 εκατομμύρια 315 χιλιάδες δενδρύλλια”
Από την άλλη πλευρά, έχει αγνοηθεί από το 2004. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι παρήγαγαν τα δενδρύλλια, ο Διευθυντής του Δασικού Νηπιαγωγείου Eğirdir, Cumhur Gafar, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε την παραγωγή 3 τύπων δενδρυλλίων αρκεύθου το 2004 με την εξάλειψη του φράγματος βλάστησης. Εκείνη την εποχή, 12 χιλιάδες δενδρύλλια παρήχθησαν. Μέχρι το 2020, συνολικά 8 εκατομμύρια 315 χιλιάδες δενδρύλλια παράγονται στο φυτώριο μας », είπε.
Ο Gafar πρόσθεσε ότι το ξύλο αρκεύθου μπορεί εύκολα να υποβληθεί σε επεξεργασία, οπότε χρησιμοποιείται στη βιομηχανία επίπλων, στην κατασκευή καλαμιών και λαούτων και λόγω της ανθεκτικότητάς του, χρησιμοποιείται σε υπόγεια κατασκευαστικά έργα και στην κατασκευή σιδηροδρόμων.

Όλες οι ειδήσεις της Isparta που δημοσιεύονται από το Anadolu Agency, DHA και İHA περιλαμβάνονται σε αυτήν την ενότητα καθώς προέρχονται αυτόματα από τα κανάλια του πρακτορείου, χωρίς καμία συντακτική παρέμβαση εκδοτών του Haberturk.com. Οι νόμιμοι αποδέκτες όλων των ειδήσεων στον τομέα της Isparta News είναι τα πρακτορεία που έχουν ενημερωθεί.

Source