Η ζήτηση για λεβάντα αυξάνει την παραγωγή δενδρυλλίων

κήποι λεβάντας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας μαζί με την προώθηση του χωριού Kuyucak στον δήμο της ισπανίας Keçiborlu λεβάντα τουρισμού …

Ανάλογα με την Isparta Keçiborlu στο χωριό Kuyucak της περιοχής μαζί με την προώθηση του τουρισμού Δημιουργία κήπων λεβάντας λεβάντας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας. Αυτή η κατάσταση αντικατοπτρίστηκε επίσης στην παραγωγή δενδρυλλίων λεβάντας. Η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir, συνδεδεμένη με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Ισπαράς, παρήγαγε 841 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας το 2020 και έθεσε ως στόχο το 2021 ως 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες.

Η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir, συνδεδεμένη με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Ισπαράς, παράγει έναν ετήσιο μέσο όρο 7 εκατομμυρίων δενδρυλλίων από 42 είδη. Εκτός από είδη όπως κέδρος, άρκευθος και αγριόπευκο, είδη όπως αμύγδαλο, λεβάντα, καρύδι, θυμάρι και φλούδα παράγονται επίσης στο φυτώριο, τα οποία παρέχουν εισόδημα για τους χωρικούς. Ενώ η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir παρήγαγε 6 εκατομμύρια 500 χιλιάδες δενδρύλλια το 2020, ο στόχος των 8 εκατομμυρίων 377 χιλιάδων δενδρυλλίων καθορίστηκε για το 2021.

Η ζήτηση για λεβάντα αυξήθηκε

Αφού το χωριό Kuyucak στην περιοχή Keçiborlu της Isparta αναγνωρίστηκε ως “χωριό με άρωμα λεβάντας”, άρχισαν να δημιουργούνται κήποι λεβάντας σε διάφορες επαρχίες. Αυτή η κατάσταση αύξησε επίσης τη ζήτηση για δενδρύλλια λεβάντας. Επιπλέον, η λεβάντα έχει σημαντική θέση στην αναδάσωση και τον έλεγχο της διάβρωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Διεύθυνση Δασικών Νηπιαγωγείων Eğirdir καθόρισε την παραγωγή δενδρυλλίων λεβάντας σε 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες φέτος.

“Παράγουμε 7 εκατομμύρια δενδρύλλια από 42 είδη ετησίως”

Ο διευθυντής του δασικού φυτωρίου Eursirdir, Cumhur Gafar, δήλωσε ότι στη διεύθυνση φυτωρίων που ιδρύθηκε το 1962, παράγονται κατά μέσο όρο 7 εκατομμύρια δενδρύλλια 42 ειδών ετησίως. Ο Γκάφαρ είπε, “Τα πιο σημαντικά είδη δενδρυλλίων που παράγουμε είναι κέδρος, άρκευθος, αγριόπευκος και άλλα φυλλώδη είδη. Παράγονται επίσης δενδρύλλια από linden, θυμάρι και άλλα είδη. Αυτά τα δενδρύλλια φυτεύονται στα χωράφια στις διευθυντικές διευθύνσεις μας. Στη συνέχεια, μετά από μια ορισμένη περίοδο, οι χωρικοί μας επωφελούνται από αυτά τα δενδρύλλια υπό τον όρο ότι τα φροντίζουν. “

“Στείλαμε 50 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας στην ΤΔΒΚ”

Σημειώνοντας ότι η παραγωγή 6 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων δενδρυλλίων που έχει προγραμματιστεί για το 2020 έχει ολοκληρωθεί, ο Gafar είπε: «Στόχος μας είναι να παράγουμε 8 εκατομμύρια 377 χιλιάδες δενδρύλλια το 2021. Στέλνουμε τα δενδρύλλια που παράγουμε σε διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, ειδικά στην περιοχή της Κεντρικής Ανατολίας και της Ανατολικής Ανατολίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στείλαμε 50 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το 2020 σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής μας διεύθυνσης.

“Σχεδιάζουμε να παράγουμε 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας το 2021”

Ο Cumhur Gafar δήλωσε ότι πραγματοποίησε για πρώτη φορά παραγωγή λεβάντας με 60 χιλιάδες δενδρύλλια το 2015 και ότι οι αυξανόμενες απαιτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση αντικατοπτρίστηκαν επίσης στην παραγωγή δενδρυλλίων. Αναφέροντας ότι παρήγαγαν 841 χιλιάδες δενδρύλλια λεβάντας το 2020, ο Gafar είπε: “Έχουμε συμπεριλάβει την παραγωγή 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων δενδρυλλίων λεβάντας στο πρόγραμμά μας για το έτος 2021. Η ζήτησή μας για χρήση δενδρυλλίων λεβάντας σε περιοχές αναδάσωσης και ελέγχου της διάβρωσης είναι αρκετά υψηλή. «Η ζήτηση για το φυτό λεβάντας στα χωράφια έχει αυξηθεί σημαντικά», είπε.

“Παραγάγαμε 8 εκατομμύρια 315 χιλιάδες δενδρύλλια”

Από την άλλη πλευρά, έχει αγνοηθεί από το 2004. Αναφερόμενος στην παραγωγή των δενδρυλλίων τους, ο Cumhur Gafar, Διευθυντής της Eğirdir Forest Nursery, δήλωσε: “Ξεκινήσαμε την παραγωγή 3 τύπων δενδρυλλίων αρκεύθου για πρώτη φορά το 2004 με την εξάλειψη του φραγμού βλάστησης. Εκείνη την εποχή, 12 χιλιάδες δενδρύλλια παρήχθησαν. Έως το 2020, συνολικά 8 εκατομμύρια 315 χιλιάδες δενδρύλλια παράγονται στο νηπιαγωγείο μας”.

Ο Gafar πρόσθεσε ότι το ξύλο αρκεύθου μπορεί εύκολα να υποβληθεί σε επεξεργασία, οπότε χρησιμοποιείται στη βιομηχανία επίπλων, στην κατασκευή καλαμιών και λαούτων και λόγω της ανθεκτικότητάς του, χρησιμοποιείται σε υπόγεια κατασκευαστικά έργα και στην κατασκευή σιδηροδρόμων.

Η ζήτηση για λεβάντα αυξάνει την παραγωγή δενδρυλλίων

Η ζήτηση για λεβάντα αυξάνει την παραγωγή δενδρυλλίων

Source