Η ηρωίνη έφερε τον ύποπτο που προσπαθούσε να δραπετεύσει

πανό8

Κάποιος χρεώθηκε το άλλο… Σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομίας στο δικαστήριο, ο HA, ένας από τους υπόπτους που έδωσε εθελοντική κατάθεση, είπε ότι ο NS, ο άλλος ύποπτος, έφερε το ναρκωτικό στην κατοχή τους και όταν είδε την αστυνομία, πέταξε το φάρμακο στην τσάντα στα πόδια του και άρχισε να τρέχει. Η αστυνομία δήλωσε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί του υπόπτου HA θα διερευνηθούν επίσης στο θέμα, το οποίο διερευνάται από όλες τις πτυχές.

Αχμέτ UÇAR

Οι HA και NS, οι οποίοι πιάστηκαν με κόκκινα χέρια με ναρκωτικά τύπου ηρωίνης βάρους περίπου 100 γραμμαρίων κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε μετά από ειδοποίηση που έγινε στο τμήμα ναρκωτικών και κατά του λαθρεμπορίου, παραπέμφθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου χθες και εκδόθηκε εντολή κράτησης εναντίον τους για άλλες 5 ημέρες.

Ο αστυνομικός Serkan Sakallı, ο οποίος υπηρέτησε στο τμήμα πρόληψης των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου της Αστυνομίας της Λευκωσίας, έδωσε ορκωτή μαρτυρία κατά την πρόσθετη ακρόαση κράτησης που πραγματοποιήθηκε χθες ενώπιον του ανώτερου δικαστή Cenkay İnan στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο Σακάλι είπε ότι οι ύποπτοι HA και NS είχαν παραβιαστεί από την «εξοικονόμηση ναρκωτικών»

Ο Sakallı δήλωσε ότι στις 12 Ιανουαρίου 2021, στις 4:00 μ.μ., η αστυνομία έλαβε μια αναφορά ότι οι ύποπτοι είχαν στη διάθεσή τους ναρκωτικά τύπου ηρωίνης και ότι οι ύποπτοι οδήγησαν ένα όχημα με το EP 211 και μια αστυνομική ομάδα το χρησιμοποίησε στις 19:00 την ίδια ημέρα και NS Σημείωσε ότι το όχημα στο οποίο ήταν επιβάτης βρέθηκε σταθμευμένο στη δεξιά πλευρά του δρόμου στην οδό mailsmail Beyoğlu στην περιοχή Küçük Kaymaklı.

Ο Sakallı δήλωσε ότι ήταν αποφασισμένο ότι ο οδηγός του οχήματος HA, ο οποίος παρατήρησε τους αστυνομικούς ενώ η αστυνομία πήγαινε στο όχημα, κατέβηκε από το όχημα και έριξε μια λευκή τσάντα στο μπροστινό μέρος του οχήματος, και ότι ο NS, καθισμένος στο κάθισμα επιβατών του οχήματος, κατέβηκε από το όχημα και προσπάθησε να ξεφύγει από την αστυνομία.

πανό134

Ο Sakallı επεσήμανε ότι ο ύποπτος NS εξουδετερώθηκε και συνελήφθη με αναλογική δύναμη 10 μέτρα μακριά από τη σκηνή και δήλωσε ότι ο ύποπτος HA συνελήφθη επίσης.

Ο Σακάλλι, ο οποίος είπε ότι ο ύποπτος ΗΑ είχε ρίξει έρευνα διεξήχθη σε μια λευκή σακούλα με το Big-Mar γραμμένο πάνω της, δήλωσε ότι η ουσία, η οποία πιστεύεται ότι είναι ναρκωτικό τύπου ηρωίνης, τυλιγμένη σε λευκό νάιλον σε ένα καφέ σκισμένο φάκελο, εντοπίστηκε και τα αποδεικτικά στοιχεία ελήφθησαν.

Ο Sakallı δήλωσε ότι στην εθελοντική δήλωση του υπόπτου HA, ο ύποπτος NS έφερε το εν λόγω φάρμακο και όταν είδε την αστυνομία, έκανε μια δήλωση ότι άρχισε να τρέχει μακριά από το όχημα ρίχνοντας την τσάντα στα πόδια του και είπε ότι ο ύποπτος NS δεν έκανε καμία δήλωση.

Ο Sakallı δήλωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται με πολύπλευρο τρόπο, ότι θα εξεταστούν τα δακτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν στο ζήτημα, ότι η έρευνα και η άρνηση της δήλωσης που δόθηκε από τον ύποπτο HA συνεχίζονται και ζήτησαν από τους υπόπτους να παραμείνουν υπό κράτηση για 5 ακόμη ημέρες, προκειμένου να διεξαχθεί σωστά η έρευνα.

Μιλώντας στο δικαστήριο, ο ύποπτος NS υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με το περιστατικό.

Αξιολογώντας την κατάθεση που δόθηκε στην παρουσία του, ο ανώτερος δικαστής Cenkay Inan έδωσε εντολή κράτησης 5 ημερών κατά των υπόπτων.

Source