Η θλιβερή ιστορία της Επιτροπής Επιστημών Yhan

Γνωστό ως EOKA rgt, οι Έλληνες πρόποδες οργάνωσαν αιματηρές επιθέσεις τον Δεκέμβριο του 1963 για να εξαφανίσουν τους Ελληνοκύπριους από το νησί. Το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου 1963, ο γιατρός Binba Nihat Lhan, ο οποίος απεργούσε στην παραλία της Λευκωσίας, και τα παιδιά του Murat, Hakan, Kutsi, που απεργούσαν εκείνη τη στιγμή στο σύνταγμα Kbrs Trk Forces, παρατάχθηκαν στο kvvet από τους Έλληνες που μπήκαν στο σπίτι. Η δολοφονία των συζύγων και των παιδιών του Nihat Lhan έγινε σύμβολο των θανάτων 364 Kbrs Trk και 174 Kbrs Έλληνα. Το μονοώροφο σπίτι όπου συνέβη το περιστατικό μετατράπηκε αργότερα στο «Μουσείο Βαρβάρων». Ο Nihat Lhan, ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία μετά τη σφαγή, διορίστηκε ως Γενικός Διευθυντής των Babakanlk Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προστασίας των Παιδιών το 1984 μετά από απεργία στο Elaz. Κατά τη διάρκεια της απεργίας, ο Nihat Lhan, ένας 3χρονος μαθητής, επισκέφθηκε τους κρατικούς κοιτώνες όπου έμεναν ορφανά και φρόντιζε όλα τα προβλήματά τους. Η Nihat lhan έχασε τη ζωή της σε 92 φορές το 2016.

“O AUTOMOBL BZDE”

Salk Bakanl Συμβούλιο Κοινωνικών Επιστημών, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Γκάζι Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Mustafa Necmi lhan μίλησε για το αυτοκίνητο με πλάκα του 23 μ.Χ. Καθηγητής Δρ. Είπε, «Εκείνα τα χρόνια, ο πατέρας μου χρησιμοποίησε ένα αυτοκίνητο χελώνας της Volkswagen. Είναι ένα μοντέλο του 1963, το αγόρασα όταν έφυγε. Το αγόρασα ως« Θα γεμίσουμε το νησί με τα παιδιά ». Έχουμε ακόμα αυτό το αυτοκίνητο.

«ΒΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ»

Καθηγητής Δρ. Πρώτα, κοίταξες το αυτοκίνητο σαν μια ματιά, λέγοντας ότι όλα τα χρήματα ήταν πρωτότυπα και το μέρος ήταν αναμεμειγμένο από το πάρκινγκ, «Υπάρχει μια στιγμή μετά από χρόνια που μας κάνει όλους πολύ συναισθηματικούς. Οι γνώστες του αυτοκινήτου της Volkswagen γνωρίζουν, πίσω από το πίσω κάθισμα υπάρχει ένας μικρός κορμός, για να τα τοποθετήσετε σε μικρά αντικείμενα. Βρήκαμε πράγματα στο αυτοκίνητο 30-35 χρόνια μετά την εξόρυξη. Ήμασταν πραγματικά συγκινημένοι εκείνη την ημέρα, ο πατέρας μου, εγώ, η μητέρα μου, ο αδερφός μου. Δεν είναι δυνατόν για όλους μας να περιγράψουμε αυτό το αυτοκίνητο με σκληρά λόγια. Το χρησιμοποίησα για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο Kbrs στο παρελθόν, αλλά υπήρχαν πολύ καλές στιγμές με τον αείμνηστο Mrvvet hanm και τους αδερφούς μου. Ήταν μαθητής νηπιαγωγείου όταν καταδικάστηκαν στην κατοικία της.

Source