Η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο ξένων υπηκόων έως το τέλος Ιανουαρίου

Στην Ιαπωνία, οι ξένοι υπήκοοι έχουν απαγορευτεί να εισέλθουν στη χώρα από τις 28 Δεκεμβρίου για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ταχύτερα μεταδιδόμενου τύπου του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19).

Σύμφωνα με τα νέα της Nikkei Asia, η κυβέρνηση δημοσίευσε δήλωση σχετικά με τα μέτρα που ελήφθησαν κατά του ταχύτερα διαδεδομένου τύπου Kovid-19.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι απαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να εισέλθουν στη χώρα από τις 28 Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου 2021 μετά την ανίχνευση των πρώτων κρουσμάτων μετάλλαξης του ιού και μια καραντίνα 14 ημερών θα εφαρμοστεί σε Ιάπωνες πολίτες και αλλοδαπούς που έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Στη δήλωση, αναφέρεται ότι θα γίνουν συμφωνίες με 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Νότιας Κορέας, για επαγγελματικά ταξίδια.

Το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας ανακοίνωσε ότι ο ταχύτερα διαδεδομένος τύπος Kovid-19 εντοπίστηκε σε 5 άτομα που κρατήθηκαν σε καραντίνα στα αεροδρόμια της χώρας και είχαν ιστορικό ταξιδιού στην Αγγλία.

Εκτός από τους αλλοδαπούς και τους πολίτες που διαμένουν, η Ιαπωνία ανέστειλε ταξίδια από την Αγγλία, όπως επιχειρήσεις, εκπαίδευση και τουρισμός.

.Source