Η ιατρική επιχείρηση ξεκινά τις δράσεις της

Η Ένωση Τούρκων Ιατρών Κύπρου (TIP-İŞ) αναστέλλει τα μη επείγοντα συμβούλια από σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση δράσης που έλαβε η κυβέρνηση με την αιτιολογία ότι «σφετερίστηκε» τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Tıp-İş ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις ενέργειές του έως ότου εκπληρωθούν οι απαιτήσεις των τεσσάρων άρθρων και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τις ενέργειές της εάν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

banner69

Στη γραπτή δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου Medical-İş το Σάββατο 3 Απριλίου, «Οι οικονομικές κρίσεις γίνονται αισθητές πολύ πιο έντονα σε χώρες όπως η δική μας, οι οποίες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, δεν μπορούν να κατευθύνουν την οικονομία τους, έχουν άδικη κατανομή εισοδήματος και αποσυνδέονται από την παραγωγή. Ωστόσο, δεν είναι αποδεκτό για την κυβέρνηση να επιλέξει τον τρόπο σφετερισμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων ως συνήθως ».

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Medicine-Is στις 2 Απριλίου, δηλώθηκε ότι αποφασίστηκε να αναληφθεί δράση έως ότου εκπληρωθούν τα αιτήματα της ένωσης και τα αιτήματα της ένωσης απαριθμήθηκαν ως τέσσερα κύρια θέματα:

«Ανακοίνωση των κενών στελεχών ιατρού που διοργανώνονται σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Καταβολή τελών κατάσχεσης σύμφωνα με τους νόμους κάλυψη των αναγκών διατροφής των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας που δεν μπορούν να αφήσουν τις θέσεις τους για τη συνέχεια των υπηρεσιών υγείας · Ακύρωση του διατάγματος δυνάμει του νόμου αριθ. 74 για αναστολή του δικαιώματος επιδόματος κόστους ζωής για 4 μήνες, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα στις 31 Μαρτίου 2021. “

Source