Η Ινδία συνεχίζει να σκοτώνει πολίτες στη συνοριακή γραμμή του Μπαγκλαντές

Η Ινδική Δύναμη Ασφάλειας των Συνόρων (BSF) συνεχίζει να στοχεύει πολίτες κατά μήκος της γραμμής του Μπαγκλαντές.

Ο 45χρονος Μπαγκλαντές βοσκός Khairul Islam σκοτώθηκε από το BSF στις 22 Δεκεμβρίου στο Mymensingh, τη συνοριακή πόλη του Μπαγκλαντές.

Ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για μη θανάτωση αμάχων στην παραμεθόρια περιοχή, το τελευταίο θύμα του BSF ήταν το Ισλάμ, ο πατέρας 3 παιδιών.

Ο νεότερος αδελφός του Ισλάμ, κ. Dulal, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu (AA) ότι ο αδερφός του δέχθηκε στόχους από το BSF, παρόλο που ήταν άμαχος και άοπλος.

Ο Ντουάλ είπε ότι πήραν τον αδερφό του στο νοσοκομείο αλλά δεν μπορούσαν να τον σώσουν και ότι οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν το συμβάν χωρίς ποινή.

Το BSF σκότωσε 15 πολίτες του Μπαγκλαντές το 2018, 43 το 2019 και τουλάχιστον 35 το 2020, ενώ 22 άλλοι τραυματίστηκαν.

Μετά από συνομιλίες μεταξύ των αρχών του BSF και του Μπαγκλαντές σχετικά με τη μη χρήση θανατηφόρων όπλων σε παραμεθόριες περιοχές, αξιωματούχοι του BSF επανέλαβαν την υπόσχεσή τους ότι δεν θα υπάρξουν δολοφονίες στα σύνορα.

Από την άλλη πλευρά, τα μέρη δεσμεύτηκαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τον έλεγχο των εγκλημάτων στα σύνορα και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κοινές περιπολίες στις παραμεθόριες περιοχές για τον τερματισμό των δολοφονιών.

.Source