Η Ινδία de facto κλείνει αεροπορικές εταιρείες σε Κινέζους πολίτες

πανό99

Ινδία Μετά την πανδημία, ο Τύπος ανέφερε τη Δευτέρα ΚίναΑφού ανέστειλε τις αμοιβαίες πτήσεις προς την Ινδία, το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ινδίας ανέθεσε στις αεροπορικές εταιρείες να αποτρέψουν τους Κινέζους πολίτες να επιβιβαστούν σε εισερχόμενα αεροπλάνα.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, το India Today ανέφερε ότι η οδηγία διανεμήθηκε από την κεντρική κυβέρνηση ως ανεπίσημη ανακοίνωση.

Ενώ οι συνοριακές συγκρούσεις στα σύνορα Ινδίας-Κίνας τον Ιούνιο συνέχισαν να επιδεινώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Ινδία άρχισε να κατηγορεί την Κίνα για την πανδημία.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Κίνα περιόρισε την είσοδο Ινδών επιβατών στη χώρα λόγω της πανδημίας.

Εκείνη την εποχή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ήταν σε επαφή με το Πεκίνο για να διευκολύνει τους Ινδούς να εισέλθουν και να φύγουν από την Κίνα.

Η Ινδία Σήμερα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ινδίας δεν επισήμανε επίσημα τη μαύρη λίστα των Κινέζων πολιτών, προκαλώντας σύγχυση μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την ακριβή αιτία της κίνησης της Ινδίας.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν τεταθεί από τη σύγκρουση που ξέσπασε κατά μήκος της Πραγματικής Γραμμής Ελέγχου τον Απρίλιο, όταν κατηγόρησαν ο ένας τον άλλον ότι παραβίασαν τις συνοριακές συμφωνίες.

Οι δεσμοί μεταξύ γειτονικών χωρών εμβαθύνθηκαν τον Ιούνιο, όταν 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με Κινέζους συνοριοφύλακες στην κοιλάδα του Γκάλουαν. Η Ινδία έχει απαγορεύσει περισσότερα από 200 κινεζικά λογισμικά και επίσης εμπόδισε τις εταιρείες Sino Tech να συμμετάσχουν σε δοκιμές 5G.

Από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 86.976 περιστατικά στην Κίνα, ενώ 10.208.725 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στην Ινδία. Coronavirus στον κόσμο μετά την Ινδία, τις ΗΠΑείναι η χώρα με τη μεγαλύτερη φήμη.

πανό134

.Source