Η Ιορδανία υποστηρίζει το ψήφισμα του ψηφίσματος του ΟΗΕ, επιβεβαιώνει εκ νέου

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου δέχθηκε τον πρέσβη της Ιορδανίας. Επιβεβαιώθηκε η σταθερή θέση των αρχών της Ιορδανίας στο Κυπριακό

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δρ. Αδάμος Αδάμου, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, τον Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Κύπρο, κ. Mohamed El Fayez.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ευχαρίστησε για τη στάση των αρχών, οι οποίες έχουν δεσμευτεί για το Κυπριακό. Αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις, ο Δρ Adamu κατέστρεψε τις διχαστικές θέσεις που πρότεινε η τουρκική πλευρά υπό το φως της ανακοινωμένης πρόθεσης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει μια άτυπη διάσκεψη (5 + 1) για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Κύπρος Δρ. Αδάμου τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, το πλαίσιο που συμφωνήθηκε για την επίλυση του Κυπριακού, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

Ο κ. Fayez επιβεβαίωσε τη σταθερή στάση των αρχών της Ιορδανίας για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η λύση πρέπει να βασίζεται σε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ο κ. Fayez ευχαρίστησε επίσης τη χώρα του για την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση του τεράστιου αριθμού προσφύγων που έχουν εισαχθεί στην Ιορδανία. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου επεσήμανε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στο ίδιο ζήτημα, καθώς το κράτος μέλος της ΕΕ έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και οι δύο πλευρές συζήτησαν τον ταχύ εκσυγχρονισμό των σχέσεων Κύπρου-Ιορδανίας-Κύπρου τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της κοινοβουλευτικής. Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εξέφρασε την ετοιμότητα να ενισχύσει περαιτέρω τις διακοινοβουλευτικές ανταλλαγές σε διμερές και τριμερές επίπεδο της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ιορδανίας.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω προώθησης και επέκτασης της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελληνοκυπρίων-Ελλήνων με τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, η οποία πάντα βασίστηκε στις κοινές αρχές της ειρήνης, της σταθερότητας και της σταθερότητας. ευημερία. στην περιοχή.

Τέλος, ο Δρ. Αδάμου και ο κ. Fayez αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την επιδημία Covid-19 στην Κύπρο, την Ιορδανία και τις συνέπειές της και στις δύο χώρες και πέραν αυτής.

Source