Η ιρλανδική οικονομία θα παραμείνει κλειστή μέχρι το καλοκαίρι

Η Ιρλανδία δεν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ξανανοίξει τον τομέα της φιλοξενίας πριν από τα μέσα του καλοκαιριού λόγω του υψηλού επιπέδου των μολύνσεων Covid-19 στη χώρα, δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μάρτιν.

«Ενώ είμαι χαρούμενος που σημειώνουμε πρόοδο με το πρόγραμμα εμβολιασμού, οποιαδήποτε χαλάρωση των περιορισμών πρέπει να είναι αργή και προσεκτική λόγω της απειλής από νέες παραλλαγές της νόσου», δήλωσε ο Martin.

Χάστε 300x3250

«Αυτές οι παραλλαγές αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας για τη διαχείριση της νόσου στο άμεσο μέλλον», πρόσθεσε.

Είπε ότι οι τρέχοντες περιορισμοί επιπέδου 5 παρατείνονται «με σκοπό τη μείωση των αριθμών εκείνων που προσβάλλουν τη νόσο».

Μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία έκλεισαν στην Ιρλανδία για πολλούς από τους τελευταίους 12 μήνες, με το τελευταίο κλείδωμα σε εθνικό επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Η χώρα έχει το 16ο υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων COVID-19 από τις 30 χώρες που παρακολουθούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων.

Ανέφερε 250 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα τις 14 ημέρες έως την Παρασκευή, λιγότερο από το ένα πέμπτο της κορυφής του στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι πρέπει να είναι προσεκτική για να ανοίξει εκ νέου, καθώς περίπου το 90% των περιπτώσεων είναι πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

«Δεν θα δοθεί προσοχή στο άνοιγμα της φιλοξενίας μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού… οι αριθμοί του ιού είναι πολύ υψηλοί», δήλωσε ο Μάρτιν σε συνέντευξη στην ιρλανδική γλώσσα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό RTE.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση των περιορισμών πρέπει να είναι αργή και προσεκτική λόγω της απειλής από νέες παραλλαγές της νόσου», είπε.

Η Ιρλανδία δήλωσε επίσης την Παρασκευή ότι είχε καταχωρίσει τις πρώτες της περιπτώσεις μιας άλλης παραλλαγής Covid-19 που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βραζιλία, αλλά είπε ότι το σύμπλεγμα είχε περιοριστεί.

Η χώρα έχει καταγράψει 4.135 θανάτους που σχετίζονται με τον ιό, σχεδόν οι μισοί από αυτούς από τις αρχές Ιανουαρίου.

Με τον υψηλότερο πληθυσμό στην Ιρλανδία, οι αριθμοί περιπτώσεων εξακολουθούν να είναι ανεξέλεγκτοι στο Δουβλίνο.

01

Source