Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία πιθανότατα θα συμπεριληφθούν στην «πορτοκαλί λίστα» τον επόμενο μήνα

Η HOLIDAY hotspots, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι απίθανο να βρεθούν στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σε διακοπές θα πρέπει να καραντίνα καθώς και να πληρώσουν για δοκιμές Covid.

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία ενδέχεται να μην καταλήξουν στην πράσινη λίστα, προειδοποίησε ένας ειδικός

3

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία ενδέχεται να μην καταλήξουν στην πράσινη λίστα, προειδοποίησε ένας ειδικόςΠίστωση: Alamy

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ελπίζει να ξαναρχίσει ταξίδια στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη για να ανοίξει χώρες.

Στην περίπτωση των «πράσινων» χωρών, οι οικογένειες θα μπορούν να ταξιδεύουν και να επιστρέφουν στην πατρίδα τους χωρίς να απαιτείται καραντίνα.

Ωστόσο, μόνο οκτώ χώρες αναμένεται να συμπεριληφθούν στον πράσινο κατάλογο, ο οποίος πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής της British Airways, Robert Boyle.

Στην ΕΕ, αυτό περιλαμβάνει μόνο τη Μάλτα, το Γιβρατάρ, την Ιρλανδία και την Ισλανδία.

Επίσης στη λίστα θα μπορούσε να είναι το Ισραήλ – η κορυφαία χώρα για το εμβόλιο – καθώς και οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία – όλα αυτήν τη στιγμή έκλεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό σημαίνει ότι η πλειονότητα των δημοφιλών προορισμών διακοπών, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, καθώς και η Γαλλία και η Ιταλία ενδέχεται να μην καταφέρουν να κάνουν τη «πράσινη» λίστα και, αντίθετα, να τοποθετηθούν στη λίστα «πορτοκαλί».

Μόνο οκτώ χώρες θα μπορούσαν να περιληφθούν στον πράσινο κατάλογο τον επόμενο μήνα

3

Μόνο οκτώ χώρες θα μπορούσαν να περιληφθούν στον πράσινο κατάλογο τον επόμενο μήνα
Οι Βρετανοί μπορεί να έχουν λίγη επιλογή αν κατευθυνθούν στο εξωτερικό τον επόμενο μήνα

3

Οι Βρετανοί μπορεί να έχουν λίγη επιλογή αν κατευθυνθούν στο εξωτερικό τον επόμενο μήναΠίστωση: Alamy

Οι χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα «κεχριμπάρι» θα αναγκαστούν να καραντίνα για 10 ημέρες στο σπίτι, καθώς και να πληρώσουν για δύο δοκιμές Covid τη δεύτερη και οκτώ ημέρα.

Ωστόσο, ο κ. Boyle πρόσθεσε επίσης ότι τα νησιά θα μπορούσαν να ανοίξουν πριν από την ηπειρωτική χώρα, όπως πέρυσι.

Εξήγησε: «Πέρυσι, στα νησιά της Ισπανίας και της Ελλάδας δόθηκε βαθμολογία χαμηλότερου κινδύνου από την ηπειρωτική χώρα και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ξανά φέτος».

Ενώ οι υπουργοί δεν έχουν αποκαλύψει τα συγκεκριμένα κριτήρια για την κατάταξη των φωτεινών σηματοδοτών, θεωρείται ότι περιλαμβάνει το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα προορισμού, τον αριθμό των ενεργών περιπτώσεων και τυχόν στοιχεία παραλλαγών του ιού Covid-19 που μπορεί να προκαλέσουν ανησυχία.

Ένα τρίτο κύμα σαρώνει επί του παρόντος την Ευρώπη, η οποία ανάγκασε τη Γαλλία να επιστρέψει στο κλείδωμα, ενώ η Ιταλία επέκτεινε το κλείδωμα μέχρι τις 3 Μαΐου.

Παρ ‘όλα αυτά, ορισμένες χώρες καλωσορίζουν ήδη τους Βρετανούς παρά το γεγονός ότι οι βρετανικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν έχουν ακόμη αρθεί.

Η Ελλάδα καλωσορίζει τους εμβολιασμένους Βρετανούς αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Κύπρος πρόκειται να ανοίξει ταξίδια από την 1η Μαΐου.

Παρ ‘όλα αυτά, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σάπς απέρριψε την επίσημη συμβουλή για μη κράτηση ξένων διακοπών νωρίτερα αυτό το μήνα.

Είπε: «Η συμβουλή μου σήμερα θα προχωρούσε από εκεί που ήμασταν πριν.

“Δεν λέω στους ανθρώπους ότι δεν πρέπει να κάνουν κράτηση για καλοκαιρινές διακοπές τώρα, είναι η πρώτη φορά που κατάφερα να το πω αυτό για πολλούς μήνες.”

Οι διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπεται τώρα να προχωρήσουν, ωστόσο – καταργήθηκαν οι περιορισμοί στην Ουαλία και την Αγγλία που επιτρέπουν στα μονοκατοικία να διαμένουν σε καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

Τον επόμενο μήνα, τα ξενοδοχεία θα μπορούν να ανοίξουν, ενώ οι ομαδικές διακοπές θα μπορούν να προχωρήσουν επίσης.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την κράτηση διακοπών αυτό το καλοκαίρι και πώς να προστατεύσετε τα χρήματά σας.

Ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps εξηγεί πώς θα λειτουργήσει το σύστημα φωτεινού σηματοδότη για τις ξένες αργίες στην ώθηση ταξιδιού

Source