Η ιστορία έχει ένα πρόσωπο | Cyprus Times:

Υπαίθρια έκθεση κατά μήκος της Λεωφόρου Λεμεσού նշում Το θέμα γιορτάζει 200թ: Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης.

Μια ειδική έκθεση για τον εορτασμό και την τιμή των ηρώων του 1821 στο πλαίσιο των εορτασμών του 200ουթ: Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Ίδρυμα Σίλβια Ιωάννου και το Δήμο Λεμεσού.

Δύο αιώνες μετά την εθνική πολυενέση ή Αναγέννηση, στη Λεμεσό (παράκτιος παράκτιος δρόμος, από την Αγία Αικατερίνη (Fragoclesia) έως τη Μαρίνα, Θέμα և Promenade-Molos), υπάρχει μια εντυπωσιακή υπαίθρια έκθεση που εστιάζει σε εκείνους που πολέμησαν και πέθαναν για ελευθερία.

Η έκθεση περιλαμβάνει 22 πίνακες που απεικονίζουν συμβολικές εικόνες συνολικά 320 μοναδικών μορφών της Benjamin Mary (1792-1846), της βελγικής διπλωμάτης στην Ελλάδα.

Τα σχέδια έγιναν από τη ζωή, κυρίως στην Αθήνα, το 1839-1844. Εμφανίζονται για πρώτη φορά, μέσα από το ευαίσθητο, διεισδυτικό βλέμμα ενός Ευρωπαίου καλλιτέχνη, εισάγοντας τον θεατή στα άγνωστα της Ελληνικής Επανάστασης աստանի Έλληνες διασημότητες օր κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Όθωνα.

Μαχητές, πολιτικοί, κληρικοί, διανοούμενοι, οι απλοί άνθρωποι των Φιλελλήνων υιοθετούν υπομονετικά τη στάση του Μπέντζαμιν Μαίρη, ο οποίος καταφέρνει να συλλάβει την πονηριά τους σε μια μοναδική στιγμή στην ιστορία.

Μεταξύ των πορτρέτων που εμφανίζονται είναι: Th. Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Λ. Κουντουριώτης, Ι. Μακρυγιάννης, Χρ. Chacipetro, Βρετανός Philhellen G. Finley, Ρ. Νοταράς, Τ. Pharmacides, Κυπριακή Ν. Θησέας, Β. Πετιμέζας, Α. Μαυρομιχάλης, Ε. Σαλαφατίνος, Ι. Κολεττής, Ι. Karasas, D. ΡΕ. Και Κ. Μπότσαρης և άλλοι.

Περαιτέρω ιστορικά στοιχεία, καθώς και πληροφορίες για τα πρόσωπα που απεικονίζονται, περιλαμβάνονται στη δημοσίευση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Ελληνικής Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας του Ιδρύματος Silvia Ioannou. Η ιστορία έχει ένα πρόσωπο. Βέλγος διπλωμάτης Benjamin Mary, 1821, στο Otto, Ελλάδα (Αθήνα, 2020).

Η διάρκεια της ανοιχτής έκθεσης. 1921 Από τις 19 Απριλίου έως τις 31 Ιουλίου

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος στο www.boccf.org ի τις επίσημες σελίδες Facebook του Ιδρύματος և Instagram (@κουτί:) ή καλέστε το 22128157.

Source