Η κάλυψη έκτακτης ανάγκης επεκτάθηκε σε 11 πολιτείες στην Ιαπωνία

πανό8

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 4 πολιτείες θα περιλαμβάνει το Tochigi στα βόρεια της πρωτεύουσας, το Fukuoka στα νοτιοδυτικά, το Gifu στο κέντρο της χώρας και το Hyogo στα δυτικά και το Κιότο.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ αναμένεται να προβεί σε αξιολογήσεις σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώθηκε ότι η Οζάκα και η Aiçi, όπου ο αριθμός των περιπτώσεων δεν τείνουν να μειωθούν, θα συμπεριληφθούν επίσης στην αίτηση. Έτσι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή στο Τόκιο, τη βόρεια Saitama, την ανατολική Chiba και τη νότια Kanagawa, θα επεκταθεί σε 11 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, η Tamura Norihisa, Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας, δήλωσε στη συνάντησή της με τη συμβουλευτική αντιπροσωπεία κατά του Kovid-19 ότι η κατάσταση σε όλη τη χώρα παρέμεινε σοβαρή μετά τον αριθμό των περιπτώσεων που δεν παρουσίασαν πτωτική τάση.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Nişimura Yasutoşi, μέλος του υπουργικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για τα μέτρα του Kovid-19, δήλωσε ότι “δεν θέλει” να επεκτείνει το πεδίο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, “Εάν συνεργαστούμε, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό αυτών που έχουν πιαστεί στην επιδημία. είπε.

Ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο, είπε για τα κράτη που απαιτούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “Έχω ενημερωθεί ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση σε λίγες ακόμη ημέρες. Γνωρίζω ότι βρίσκονται σε μια δύσκολη διαδικασία. Εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε επειγόντως.” αυτός είπε.

Στην Ιαπωνία, ο αριθμός των περιπτώσεων Kovid-19 αυξήθηκε σε 298 χιλιάδες 884 και ο αριθμός των θανάτων σε 4.000 192. Σε όλη τη χώρα, 881 άτομα λαμβάνουν θεραπεία Kovid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι υποθέσεις αυξήθηκαν σε 77 χιλιάδες 133 στο Τόκιο, 35 χιλιάδες 306 στην Οζάκα, 28 χιλιάδες 940 στην Καναγκάβα, 19 χιλιάδες 768 στο Αϊτσι, 18 χιλιάδες 432 στο Σαϊτάμα, 14 στο Χοκάιντο. Αυξήθηκε σε 1.997, 14.958 στην Τσίμπα, 12.401 στο Χόγκο, 11.757 στη Φουκουόκα, 6.187 στο Κιότο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία κηρύχθηκε σε 7 περιοχές στις αρχές Απριλίου του περασμένου έτους και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα στις 16 Απριλίου, καταργήθηκε σταδιακά από περιοχή σε περιοχή λόγω βελτιωμένων συνθηκών υγείας και τερματίστηκε σε ολόκληρη τη χώρα στις 25 Μαΐου.

πανό134

Source