Η Κίνα αναμένεται να εγκρίνει το πρώτο ξένο εμβόλιο Kovid-19 αυτό το καλοκαίρι

Αναφέρθηκε ότι η Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο νέος τύπος επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19), σχεδιάζει να εγκρίνει το πρώτο ξένο εμβόλιο Kovid-19 έως τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα νέα στην Wall Street Journal, η Κίνα αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech πριν από τον Ιούλιο, ως αποτέλεσμα της πίεσης από τοπικούς επιστήμονες και ξένους επιχειρηματίες στη χώρα.

Ο Ker Gibbs, επικεφαλής του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Σαγκάη, δήλωσε ότι ξένες επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να εγκρίνουν δυτικά εμβόλια για να διευκολύνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και το Εμπορικό Επιμελητήριο κάλεσε την κινεζική κυβέρνηση από τον Δεκέμβριο να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech.

Σημειώθηκε ότι η BioNTech συμφώνησε επίσης να συνεργαστεί με την Shanghai Fosun Pharmaceutical Group τον Δεκέμβριο για την παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στην Κίνα το 2021.

Από την άλλη πλευρά, ισχυρίστηκε ότι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που σχεδιάστηκαν να διεξαχθούν στην Κίνα το 2022 ήταν επίσης αποτελεσματικοί στην απόφαση της Κίνας για τη BioNTech.

.Source