Η Κίνα αντιδρά στον αμυντικό προϋπολογισμό που εγκρίθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ

Η Κίνα αντιδρά στον αμυντικό προϋπολογισμό που εγκρίθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο νόμος περί εθνικής άμυνας, που ψηφίστηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, αντικατοπτρίζει τη «νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου» και ότι οι εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας παρεμποδίστηκαν με αυτό το νομοσχέδιο.

Η Κίνα αντιδρά στον αμυντικό προϋπολογισμό που εγκρίθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας έκανε δήλωση σχετικά με το σχέδιο που εγκρίθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Στη δήλωση, η οποία ανέφερε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού για την άμυνα που υιοθετήθηκε αντικατοπτρίζει τη “νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου”, αναφέρθηκε ότι με αυτό το σχέδιο παρενέβησαν οι εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2021 ύψους 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, στις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Ο αμυντικός προϋπολογισμός εγκρίθηκε στη Γερουσία μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων με περισσότερες από 3 ψήφους και έγινε νόμος την Παρασκευή.

Ενώ ο αμυντικός προϋπολογισμός προβλέπει τη θέσπιση της «Πρωτοβουλίας Αποτροπής του Ειρηνικού» εναντίον της Κίνας, διατίθενται επιπλέον 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό της Διοίκησης Δυνάμεων Ινδο-Ειρηνικού για αυτήν την πρωτοβουλία για την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού και για τη στήριξη των εταίρων και των συμμάχων της περιοχής.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source