Η Κίνα δημιούργησε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης σε 5 ημέρες

Λόγω του αριθμού των νέων τύπων περιπτώσεων κοροναϊού (Kovid-19) που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Κίνα, ένα νοσοκομείο 1500 δωματίων χτίστηκε σε 5 ημέρες.
Σύμφωνα με τις ειδήσεις του πρακτορείου Xinhua, το έργο ενός νοσοκομειακού συγκροτήματος 6.500 δωματίων ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου στο Nangong, τη γειτονική επαρχία της πρωτεύουσας Πεκίνο, Hıbey.
Μετά την ταχεία αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων που παρατηρήθηκαν στο Πεκίνο και το Hıbey, η κατασκευή του πρώτου τμήματος του νοσοκομειακού συγκροτήματος, σχεδιασμένο ως 1500 δωμάτια, ολοκληρώθηκε σε 5 ημέρες.
Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την κατασκευή νοσοκομείου 3.000 δωματίων στην πόλη Hıbey, Şıciacuang. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι δοκιμάστηκαν στη δοκιμαστική εκστρατεία Kovid-19, η οποία ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου λόγω αυξανόμενων περιπτώσεων στην πόλη.
Στη δήλωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, αναφέρθηκε ότι 90 περιπτώσεις Kovid-19 εντοπίστηκαν στο Hıbey.
Τα νοσοκομεία, που αναφέρονται επίσης ως κέντρα ιατρικής παρατήρησης, ήρθαν στο προσκήνιο στη χώρα λόγω της επιδημίας Kovid-19 που συνέβη στην πόλη Wuhan στα τέλη του 2019.
Εκείνη την εποχή, ένα νοσοκομείο 1500 κλινών χτίστηκε σε 10 ημέρες στο Γουχάν.

.Source