Η Κίνα ενέκρινε υπό όρους την έναρξη του πρώτου κινεζικού εμβολίου

Η Κίνα εγκρίνει υπό όρους απελευθέρωση του πρώτου εμβολίου COVID-19 Συμβατικά αναπτύχθηκε από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinopharm

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι “συμβατικά” κυκλοφόρησε το πρώτο ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από την κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovarm.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την Sinopharm σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, είναι 79% αποτελεσματικό, δήλωσε η φαρμακευτική εταιρεία την Τετάρτη.

Η συμβατική διάθεση αυτού του εμβολίου στην αγορά επιτρέπει στο ευρύ κοινό να επωφεληθεί από αυτό, αν και οι κλινικές δοκιμές του δεν έχουν ολοκληρωθεί, πράγμα που δείχνει ότι είναι αποτελεσματικό.

Ο υφυπουργός Υγείας της Κίνας Χενγκ Γινγκ Γιν είπε ότι η άδεια θα επέτρεπε την επέκταση του εμβολίου σε άτομα υψηλού κινδύνου, τους ηλικιωμένους και σε άτομα με σοβαρές ασθένειες.

“Το τρίτο στάδιο θα είναι ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμβολιασμοί «60% -70%» 1,4 δισεκατομμυρίων Κινέζων είναι απαραίτητοι για να επιτευχθεί «προστασία ολόκληρου του πληθυσμού».

Ο Eng Eng υποσχέθηκε ότι το εμβόλιο θα δοθεί σε όλους δωρεάν.

Παρόλο που η Κίνα ήταν πιο αργή από άλλες χώρες για την έγκριση του εμβολίου COVID-19, εμβολιάζει τους πολίτες της με τρία διαφορετικά εμβόλια για τρεις μήνες στα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών.

Ταυτόχρονα, η Κίνα ξοδεύει πολλά χρήματα για εμβόλια COVID-19. Αυτή τη στιγμή έχει 14 που έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους, πέντε από τις οποίες βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου ενός «συμβατικά» αδειοδοτημένου εμβολίου.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί να κάνει τα κινεζικά εμβόλια ένα “παγκόσμιο κοινό αγαθό” διαθέσιμο σε “λογική τιμή”. Το Πεκίνο έχει ήδη ξεκινήσει να παρέχει εμβόλια σε ορισμένες χώρες, όπως η Ινδονησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Ασφαλής”

Ο Eng εξήγησε ότι από τις 15 Δεκεμβρίου, 3 εκατομμύρια άτομα υψηλού κινδύνου έχουν εμβολιαστεί χωρίς να διευκρινίζουν ποια εμβόλια τους δόθηκαν.

«Μόνο μερικές μη σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις έχουν αναφερθεί στο εμβόλιο», είπε, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να διατεθεί στο ευρύ κοινό, πρόσθεσε.

Το Πεκίνο, το οποίο έχει εξαλείψει σε μεγάλο βαθμό το COVID-19, υποβάλλεται σε επείγοντα εμβόλια από το καλοκαίρι, κυρίως για επαγγελματίες υγείας ή φοιτητές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με αυτόν τον τρόπο.

“Αυτά τα 3 εκατομμύρια 1,5 εκατομμύρια αποδεικνύουν ότι τα εμβόλια μας είναι ασφαλή”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source