Η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2028

Στην ετήσια έκθεση της CEBR, η οικονομία της Κίνας Κορωνοϊός Προβλέπεται ότι θα αναδυθεί από την κρίση ισχυρότερα και το 2028, θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (CEBR) προέβλεψε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) το 2028, καθιστώντας τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Στην ετήσια έκθεση της CEBR που κυκλοφόρησε το Σάββατο, η Κίνα Κορωνοϊός Αναφέρεται ότι θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση λόγω της επιδημίας ταχύτερα και ισχυρότερα από τις ΗΠΑ.

Στην έκθεση, “Κορωνοϊός Η πανδημία και οι οικονομικές επιπτώσεις της κάνουν την Κίνα πιο συμφέρουσα στον ανταγωνισμό “, σύμφωνα με ειδικούς, ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση του Πεκίνου κατά της επιδημίας και της οικονομικής βλάβης της Δύσης από την επιδημία, η οικονομία της Κίνας θα περάσει αυτή την περίοδο ενισχύοντας. .

Με Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕγχΠ) 14,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, η Κίνα κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρουσίασαν απόδοση 21,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο. .

Ωστόσο, σύμφωνα με την CEBR, η κινεζική οικονομία κατά μέσο όρο 5,7% κάθε χρόνο μεταξύ 2021 και 2025. Κατά την περίοδο 2026-2030, θα αυξάνεται κατά 4,5% κάθε χρόνο. Κορωνοϊός Σύμφωνα με την CEBR, η οικονομία των ΗΠΑ θα ανακάμψει κατά μέσο όρο 1,9% ετησίως μεταξύ 2022 και 2024. Μεταξύ 2025 και 2030, θα είναι σε θέση να αυξηθεί 1,6 τοις εκατό.

Προβλέποντας ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο για λίγο, η CEBR προτείνει ότι η Ινδία θα ξεπεράσει την Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2030 και η Γερμανία θα πέσει από την τέταρτη στην πέμπτη.

.Source