“Η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2028”

Το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Σπουδών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (CEBR) προέβλεψε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) το 2028, καθιστώντας τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Στην ετήσια έκθεση της CEBR που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, αναφέρθηκε ότι η Κίνα θα επιβιώσει από την οικονομική κρίση λόγω της επιδημίας του κορανοϊού γρηγορότερα και ισχυρότερη από τις ΗΠΑ.

Στην έκθεση, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που χρησιμοποιούν τη φράση «Η πανδημία Covid-19 και οι οικονομικές της επιπτώσεις κάνουν την Κίνα πιο συμφέρουσα στον εν λόγω ανταγωνισμό», τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης του Πεκίνου κατά της επιδημίας και της οικονομικής βλάβης της Δύσης από την επιδημία, Κίνα » Η οικονομία θα ξεπεράσει αυτήν την περίοδο ενισχύοντας.

Μεγάλη διαφορά στις προοπτικές ανάπτυξης

Με Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕγχΠ) 14,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, η Κίνα κατατάσσεται δεύτερη στη λίστα των χωρών με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες παρουσίασαν απόδοση 21,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο. . Ωστόσο, σύμφωνα με την CEBR, η κινεζική οικονομία κατά μέσο όρο 5,7% κάθε χρόνο μεταξύ 2021 και 2025. Θα αυξηθεί κατά 4,5% κάθε χρόνο την περίοδο 2026-2030.

Σύμφωνα με την CEBR, η οποία αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα επουλώσουν τις πληγές της κρίσης του κορανοϊού το 2021 στην έκθεση, η οικονομία των ΗΠΑ είναι κατά μέσο όρο 1,9 τοις εκατό ετησίως μεταξύ 2022 και 2024. Μεταξύ 2025 και 2030, θα είναι σε θέση να αυξηθεί 1,6 τοις εκατό.

Προβλέποντας ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο για λίγο, η CEBR προτείνει ότι η Ινδία θα ξεπεράσει την Ιαπωνία στις αρχές της δεκαετίας του 2030 και η Γερμανία θα πέσει από την τέταρτη στην πέμπτη.

.Source