Η Κίνα θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πότε θα γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο;

Οι Κινέζοι δισεκατομμυριούχοι γίνονται πλουσιότεροι έναντι του κοροναϊού από ποτέ! Η Κίνα αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό 5,7% του ΑΕΠ το 2021-2025

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Τι θα συμβεί στον υπόλοιπο κόσμο, λέει η ετήσια έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR)

Σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο, η Κίνα θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα γίνει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2028, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό, τι πιστεύεται προηγουμένως, εν μέρει επειδή έχει ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα από τις επιπτώσεις της νέας επιδημίας κοροναϊού. στην έκθεση που δίνει στο κοινό.

“Το κυρίαρχο ζήτημα στην παγκόσμια οικονομία εδώ και αρκετό καιρό είναι ο αγώνας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για ήπια οικονομική δύναμη”, δήλωσε το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Μελετών. , CEBR) στην ετήσια έκθεσή της.

Η νέα επιδημία κοραναϊού, η οικονομική της επίπτωση, φαίνεται να «ζυγίζει τις κλίμακες σε αυτόν τον διαγωνισμό υπέρ της Κίνας», πρόσθεσε.

Για το CEBR, η «εξειδικευμένη ανταπόκριση στην επιδημία» από την Κίνα, η οποία κάποτε εμπόδιζε σοβαρά, καθώς και τα μακροπρόθεσμα χτυπήματα προς τη Δύση, σημαίνει ότι οι οικονομικές προοπτικές της ασιατικής χώρας βελτιώνονται, σύμφωνα με το APE.

Η Κίνα αναμένεται να σημειώσει ετήσια αύξηση 5,7% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο από 20,2 έως 2025 και να επιβραδυνθεί στο 4,5% του ΑΕΠ έως το 2026-2030.

Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακάμψουν έντονα μετά την επιδημία, ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα επιβραδυνθεί στο 1,9% του ΑΕΠ το 2021 και στη συνέχεια στο 1,6% έως το 2022-2024.

Η απώνια της Ιαπωνίας θα παραμείνει η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030, όταν θα ξεπεράσει την Ινδία, μειώνοντας τη Γερμανία από την τέταρτη στην πέμπτη.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την CEBR, η οποία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο σήμερα, ενδέχεται να πέσει στην έκτη θέση το 2024. Ωστόσο, παρά το πλήγμα που θα λάβει το 2021 λόγω της εξόδου του από την ενιαία αγορά της ΕΕ, το ΑΕγχΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να είναι 23% υψηλότερο από τη Γαλλία γύρω στο 2035, ιδίως δεδομένου του προβάδισμα της χώρας. στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας, πάντα σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του ινστιτούτου.

Η Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το 19% της παραγωγής των 10 μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο το 2020, αλλά το ποσοστό αυτό αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 12% το 2035 – ακόμη χαμηλότερο εάν η διαμάχη ΕΕ-Βρετανίας αναπτυχθεί άσχημα, σύμφωνα με την CEBR : Σύμφωνα με το Κέντρο, ο αντίκτυπος της επιδημίας είναι πιο πιθανό να αντικατοπτρίζεται στον αυξανόμενο πληθωρισμό παρά στην επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Το ινστιτούτο προβλέπει έναν «οικονομικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων στα μέσα του 2020», ο οποίος θα πλήξει ιδιαίτερα τις οικονομίες που έχουν λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από τις αγορές για να χρηματοδοτήσουν την απάντησή τους στην επιδημία. Ωστόσο, μία από τις “επιταχυνόμενες” τάσεις από την επιδημία είναι η μετάβαση σε έναν “πιο πράσινο” τρόπο παραγωγής, “βασισμένο στην τεχνολογία”, καθώς ο κόσμος μπαίνει στη δεκαετία του 2030 – εκπτώσεις CEBR.

Πηγή: newmoney.gr

Source