Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επεκτείνεται στην Ιαπωνία

Νέος τύπος στην Ιαπωνία Κορωνοϊός Έχει αναφερθεί ότι 7 ακόμη κράτη θα συμπεριληφθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης (OHAL) που συνεχίζεται σε 4 πολιτείες εντός του πεδίου της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα νέα του πρακτορείου Kyodo, Tochigi στα βόρεια της πρωτεύουσας, Fukuoka στα νοτιοδυτικά, Gifu στο κέντρο της χώρας και Hyogo στα δυτικά θα συμπεριληφθούν στο πεδίο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ αναμένεται να προβεί σε αξιολογήσεις σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημειώθηκε ότι η Οζάκα και η Aiçi, όπου ο αριθμός των περιπτώσεων δεν τείνουν να μειωθούν, θα συμπεριληφθούν επίσης στην αίτηση. Έτσι, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη Παρασκευή στο Τόκιο, τη βόρεια Saitama, την ανατολική Chiba και τη νότια Kanagawa, θα επεκταθεί σε 11 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας Tamura Norihisa, ΚορωνοϊόςΣτη συνάντησή του με τη συμβουλευτική αντιπροσωπεία, είπε ότι η κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα παρέμεινε σοβαρή μετά τον αριθμό των περιπτώσεων που δεν έδειξαν πτωτική τάση.

Μιλώντας στη συνέλευση Κορωνοϊός Ο Nişimura Yasutoşi, Μέλος του υπουργικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για μέτρα, δήλωσε ότι “απρόθυμος” να επεκτείνει το πεδίο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, “Εάν συνεργαστούμε, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό αυτών που έχουν πιαστεί στην επιδημία.” είπε.

Ο Πρωθυπουργός Σούγκα Γιοσιχάιντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο, είπε για τα κράτη που απαιτούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, “Έχω ενημερωθεί ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση σε λίγες ακόμη ημέρες. Γνωρίζω ότι βρίσκονται σε μια δύσκολη διαδικασία. Εάν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε επειγόντως.” αυτός είπε.

Στην Ιαπωνία Κορωνοϊός Ο αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 298 χιλιάδες 884 και ο αριθμός των θανάτων σε 4.000 192. 881 άτομα σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλη τη χώρα Κορωνοϊός λαμβάνει θεραπεία.

Οι υποθέσεις αυξήθηκαν σε 77 χιλιάδες 133 στο Τόκιο, 35 χιλιάδες 306 στην Οζάκα, 28 χιλιάδες 940 στην Καναγκάβα, 19 χιλιάδες 768 στο Αϊτσι, 18 χιλιάδες 432 στο Σαϊτάμα, 14 στο Χοκάιντο. Αυξήθηκε σε 1.997, 14.958 στην Τσίμπα, 12.401 στο Χόγκο, 11.757 στη Φουκουόκα, 6.187 στο Κιότο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία κηρύχθηκε σε 7 περιοχές στις αρχές Απριλίου του περασμένου έτους και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα στις 16 Απριλίου, καταργήθηκε σταδιακά από περιοχή σε περιοχή λόγω βελτιωμένων συνθηκών υγείας και τερματίστηκε σε ολόκληρη τη χώρα στις 25 Μαΐου.

.Source