Η κατάσταση δεν φαίνεται καλή τώρα

“ΑΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΩΣ ΕΡΓΑΖΕΙ”

Ο Uğur Şahin έδωσε προειδοποίηση στο διεθνές κοινό, μεταφέροντας την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα εμβόλια Kovid-19. Ο Şahin είπε ότι λόγω της έλλειψης εγκεκριμένων εμβολίων που διατίθενται σήμερα στην αγορά, ενδέχεται να υπάρχει ένα μεγάλο κενό στη διαδικασία παραγωγής και διανομής. Μιλώντας στον Der Spiegel, ο Τσαχίν είπε, “Μέχρι να εγκριθούν άλλα εμβόλια, ενδέχεται να υπάρχουν κενά στην προσφορά του εμβολίου μας. Η κατάσταση δεν φαίνεται πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα κενό στην αγορά επειδή υπάρχει έλλειψη εγκεκριμένων εμβολίων και προσπαθούμε να το γεμίσουμε με τα εμβόλια μας. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα έως ότου φτάσουν άλλα εμβόλια. είπε.

“ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΔΙΚΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ”

Δηλώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει αργή έγκριση για το εμβόλιο Pfizer / BioNTech και υποβάλλει μικρό αριθμό παραγγελιών, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα εμβολίου σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε ο Şahin, “Το εμβόλιο που αναπτύξαμε μπορεί να καταπολεμήσει τον μεταλλαγμένο ιό που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς, αυτό είναι το εμβόλιο μας. “Συνεχίζουμε τις δοκιμές μας για το αν θα εξουδετερώσουμε τα μεταλλαγμένα είδη. Θα έρθουν πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα.” Δηλώνοντας ότι εάν ο μεταλλαγμένος ιός είναι ισχυρός, μπορεί να αλλάξει το εμβόλιο εντός 6 εβδομάδων, αλλά υπογράμμισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να εγκριθούν εκ νέου.

ÖZLEM TÜRECİ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Μιλώντας στον Spiegel, ο Özlem Türeci είπε ότι η βραδύτητα του μηχανισμού λήψης αποφάσεων της ΕΕ είναι μεγάλο λάθος. Οι ΗΠΑ διέταξαν 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου BioNTech / Pfizer τον Ιούλιο, ενώ η ΕΕ αποφάσισε να παραγγείλει περίπου το ήμισυ αυτού του ποσοστού τον Νοέμβριο. Ο Türeci είπε, “Σε ένα σημείο, έγινε σαφές ότι δεν μπορούσαμε να διανείμουμε τα εμβόλια τόσο γρήγορα. Μετά από αυτό το σημείο, ήταν αργά για την παραγγελία των εμβολίων”, είπε.

Ο Şahin εξήγησε ότι σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα εγκατάσταση παραγωγής στο Marburg της Γερμανίας και είπε ότι ελπίζουν να παράγουν 250 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους. “Οι διαπραγματεύσεις με τους παραγωγούς συνεχίζονται και αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου”, δήλωσε ο Şahin. Ο Şahin είπε επίσης ότι έχουν σχέδια για το εμβόλιο που θα πρέπει να διατηρείται σε μείον 70 βαθμούς Κελσίου και ότι το εμβόλιο νέας γενιάς μπορεί να αντέξει υψηλότερες θερμοκρασίες στο τέλος των καλοκαιρινών μηνών.

.Source