“Η κατάσταση είναι απαράδεκτη στην περίπτωση ταχείας ουράς δοκιμών”, λέει ο Fedon

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδων, να διερευνήσει το ζήτημα του προσωπικού των κινητών μονάδων, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη διεξαγωγή δοκιμών για το Covid-19, ώστε να μην προκαλέσει ενόχληση στο κοινό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους το απόγευμα, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι ορισμένα χαρακτηριστικά πρέπει να καθοριστούν στην ακόλουθη διαδικασία, σημειώνοντας ότι εκατοντάδες ή δεκάδες άτομα δεν μπορούσαν να εγγραφούν στις εξετάσεις, προσθέτοντας ότι οι ιδιωτικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη διοργάνωση της διαδικασίας θα πρέπει να έχουν τα κινητά τμήματα τους. Με 3 άτομα.

Ο δήμαρχος της Πάφου μίλησε για την κατάσταση με τη μονάδα που κινείται σήμερα, η οποία λειτουργεί σήμερα, 28 Οκτωβρίου, έξω από το δημαρχείο της Πάφου, όπου περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρώθηκαν για μια γρήγορη δοκιμή, το σεμινάριο ήταν στελεχωμένο με ένα άτομο για εγγραφή. Περιέγραψε την κατάσταση ως απαράδεκτη.

Πρόσθεσε ότι λόγω της υπερφόρτωσης της κινητής μονάδας, έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα 200 δοκιμές και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθούν ταχύτερες δοκιμές “400”. Εξέφρασε την άποψη ότι λόγω της αύξησης της ζήτησης, το σημείο δειγματοληψίας πρέπει να στελεχώνεται με τουλάχιστον δύο ανεξάρτητους υπαλλήλους.

Ο δήμαρχος της Πάφου είπε ότι με βάση το γεγονός ότι παρατηρήθηκε χθες ο ίδιος αριθμός, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, η οποία πραγματοποιεί ταχείες δοκιμές στην πλατεία 28 Οκτωβρίου, περιγράφοντας την κατάσταση, ως αποτέλεσμα της οποίας ενήργησε αμέσως σε άλλες δύο περιπτώσεις. τοποθέτηση νοσοκόμων από προϋπάρχουσα νοσοκόμα.

Source