Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, λέει ο εκπρόσωπος της ΟΚΥΠΥ

Ο Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας (ΟΚΥΠΥ), χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία ως «πολύ δύσκολη», προσθέτοντας ότι στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες για την προετοιμασία θαλάμων για ασθενείς με νοσοκομεία COVID-19 και Πάφος-Λάρνα εάν είναι απαραίτητο. Μεταχειρισμένος:

Εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ είπε στο ΚΥΠΕ ότι σήμερα υπάρχουν θάλαμοι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημειώνοντας ότι μετά την προσθήκη της Πάφου-Λάρνακας, δόθηκαν οδηγίες για την προετοιμασία των θαλάμων του Νοσοκομείου Πάφου-Λάρνακας. , η οποία θα πρέπει να διαχειρίζεται περιπτώσεις εκτός από το COVID-19.

Όσον αφορά τους ασθενείς, ο κ. Χαριλάου είπε ότι αυτές είναι δύσκολες μέρες, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ασθενών είναι πολύ μεγάλος, προσθέτοντας ότι ένας στους έξι θεραπεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι πολλοί ασθενείς αντιμετωπίζονται με αυξημένη φροντίδα.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τους εμβολιασμούς στα νοσοκομεία, ο υπεύθυνος Τύπου του ΟΚΥΠΥ ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, παρατήρησαν μεγάλο ενδιαφέρον από επαγγελματίες υγείας και υπολόγισαν ότι τελικά όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν.

Κάλεσε τους ανθρώπους να λάβουν όλα αυτά τα μέτρα για να μειώσουν τα θετικά συμβάντα στην κοινότητα και να μειώσουν τις εισαγωγές στο νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι έλεγαν. “Θα πρέπει να δοθεί συνέχεια σε όλα τα μέτρα που προτείνουν εμπειρογνώμονες ή να θέσει το κράτος για τη μείωση του αριθμού των θετικών περιστατικών στην κοινότητα, με αποτέλεσμα τη μείωση των νοσηλείας.”

Source