Η κατάταξη αυξάνεται για τον Bob MacIntyre χωρίς να χτυπήσει

Ακόμα και πριν χτυπήσει ένα ανταγωνιστικό χτύπημα το 2021, ο Bob MacIntyre έφτασε στο προσκήνιο να ξεπεράσει την πρώτη 50 στον κόσμο για πρώτη φορά.

“/>Με τη νίκη του στο Κυπριακό Showdown τον Οκτώβριο, ο Bob MacIntyre είναι στην 53η θέση στην τελευταία παγκόσμια κατάταξη.  Εικόνα: Ross Kinnaird / Getty Images
Με τη νίκη του στο Κυπριακό Showdown τον Οκτώβριο, ο Bob MacIntyre είναι στην 53η θέση στην τελευταία παγκόσμια κατάταξη. Εικόνα: Ross Kinnaird / Getty Images

Βοηθούμενος από την πρωτοποριακή νίκη του στην European Tour στο Κυπριακό Showdown τον Νοέμβριο, ο 24χρονος από τον Oban είχε τελειώσει το 2020 κάνοντας την καλύτερη καριέρα 55η στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην πρώτη ενημέρωση της νέας χρονιάς, ανέβηκε σε δύο ακόμη σημεία, δίνοντάς του μια απροσδόκητη ώθηση πριν από την επιστροφή στη δράση στο Πρωτάθλημα HSBC του Αμπού Ντάμπι σε δεκαπενθήμερο.

Εγγραφείτε στο καθημερινό μας ενημερωτικό δελτίο

Το ενημερωτικό δελτίο i περικοπή του θορύβου

Ο MacIntyre πρέπει να είναι στην κορυφή των 50 στις 29 Μαρτίου για να εξασφαλίσει την πρώτη του εμφάνιση στους Masters του τρέχοντος έτους μαζί με δύο συμπατριώτες του, τον Martin Laird και τον Sandy Lyle.

Ο Laird εξασφάλισε ένα πρώτο ταξίδι στην Augusta National από το 2013 μετά την τέταρτη επιτυχία του στο PGA Tour στο Shriners Hospital for Children Open στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο, ενώ ο νικητής του 1988 ο Lyle έχει προγραμματίσει να κάνει την 40η του εμφάνιση στην εκδήλωση τον Απρίλιο.

Ο MacIntyre, ο οποίος έχει ήδη κερδίσει στο προσκήνιο στο 149ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα στο Royal St George’s τον Ιούλιο, με τη δύναμη του τερματισμού του στην κορυφή 10 στο Royal Portrush το 2019, θα έχει άλλους στόχους κατάταξης στα αξιοθέατα του πριν από τη διακοπή του Masters.

Θα μπεί στο Πρωτάθλημα WGC-Μεξικό εάν ο αριστερός παίκτης βρίσκεται στα 50 κορυφαία στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ η πρώτη εμφάνιση στο Πρωτάθλημα Παικτών θα είναι στα χαρτιά στο Sawgrass στα μέσα Μαρτίου, αν ισχύει αυτό στην 1 Μάρτιος.

Ο Laird, ο οποίος ξεκινά την ημερολογιακή του καμπάνια το 2021 στο PGA Tour’s Sentry Tournament of Champions στη Χαβάη αυτή την εβδομάδα, έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση του στους Παίκτες, καθώς και στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ τον Μάιο και στο WGC-St Jude Invitational τον Αύγουστο.

Εκτός από τους Laird, Lyle και MacIntyre, ο Paul Lawrie είναι ο μόνος άλλος Σκωτσέζος με εξαίρεση είτε για μεγάλες εταιρείες είτε για WGCs το 2021, ο νικητής του 1999 έχοντας μια θέση στη διάθεσή του στο The Open.

Ο Laird, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται στην 85η θέση στην ενημερωμένη παγκόσμια κατάταξη, ακολουθούμενος από τους Calum Hill (197η), Marc Warren (220η), Scott Jamieson (226η), Russell Knox (227η) και Connor Syme (228η).

Ένα μήνυμα από τον συντάκτη:

Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτό το άρθρο. Βασιζόμαστε περισσότερο στην υποστήριξή σας από ποτέ, καθώς η αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών που προκαλείται από το coronavirus επηρεάζει τους διαφημιστές μας.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να υποστηρίξετε την αξιόπιστη, ελεγμένη δημοσιογραφία μας, κάνοντας μια ψηφιακή συνδρομή.

Source