Η καταιγίδα του Σαββάτου «ασφυξία» στους δρόμους, τα ποτάμια, τις κατολισθήσεις της Κύπρου intervention παρέμβαση πυροσβεστικής υπηρεσίας (φωτογραφία և βίντεο)

Στην Κύπρο, βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ξεκινούν το Σάββατο το πρωί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Και στις δύο περιπτώσεις, κατολισθήσεις και κατολισθήσεις παρατηρήθηκαν στους δρόμους, ενώ η μεγάλη ποσότητα νερού που συσσωρεύεται περιπλέκει την κατάσταση στο οδικό δίκτυο. Οι εντάσεις έπνιξαν για άλλη μια φορά τη Λεμεσό καθώς, όπως θα δείτε παρακάτω, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

139561777 2512332929071666 4116263271940686857 o:
ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΡΟΦΙΛΙΑ

Η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας στα Λύμπια. Επιπλέον, σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, υπάρχει συσσώρευση νερού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού στην περιοχή Μοσφιλωτής.

“Η πυροσβεστική υπηρεσία άρχισε να ανταποκρίνεται στις πλημμύρες στη Λεμεσό. Το προσωπικό και των τριών πυροσβεστικών σταθμών εργάζεται για ανακύκλωση “, δήλωσε ο Ανδρέας Κέτης, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αστυνομικά tweets.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που δημοσιεύονται στον ιστότοπο “ΚΑΥΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ”, οι βροχές είναι έντονες.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που δημοσιεύονται στον ιστότοπο “ΚΥΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟΣ”, οι βροχές είναι έντονες όταν οι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το δεύτερο μισό της ημέρας υπάρχει μια κίτρινη μετεωρολογική προειδοποίηση σχετικά με τη δυνατή βροχή, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστά σε 6 ώρες.

Απόψε, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, αναμένονται τοπικές βροχές, απομονωμένες καταιγίδες κυρίως στο νότο, το δυτικό και το βορρά, καθώς κατά καιρούς θα χιονίσει στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Ο άνεμος θα είναι νοτιοδυτικός, ισχυρός έως μέσος, 4 έως 5 Μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ταραχώδης, προσωρινά θυελλώδης, σε κυματιστό. Η θερμοκρασία θα μειωθεί σε և 7 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 12 στην ακτή և 1 βαθμός στα ψηλά βουνά, όπου θα εμφανιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Τα φαινόμενα ηρεμούν τη νύχτα. Ο καιρός της Δευτέρας θα είναι κυρίως καθαρός – σχετικά κρύος, αλλά τοπικά αυξημένα σύννεφα στα βουνά, ελαφρά βροχή ή ελαφριά χιονόπτωση είναι δυνατή. Αργά το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με σταδιακή βροχή και χιονόνερο από τα δυτικά, καθώς και χιόνι στα βουνά. Στα βουνά την Τρίτη, αναμένεται κυρίως τοπικές βροχές ή καταιγίδες το πρωί, αλλά οι επιπτώσεις σταδιακά ηρεμούν.

Δεν αναμένεται σημαντική αλλαγή στη θερμοκρασία την Κυριακή, κυμαινόμενη κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές, έως ότου η πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα. Η περαιτέρω πτώση την Τρίτη αναμένεται να είναι κάτω από το μέσο όρο των κλιματικών τιμών.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source