Η κατολίσθηση χτυπάει κατοικημένη περιοχή στη Νορβηγία, 10 τραυματίστηκαν, 12 δεν λογοδοτήθηκαν

Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας από αυτούς κριτικά, και 12 άτομα παρέμειναν χωρίς καταμέτρηση μετά από κατολίσθηση στη νότια Νορβηγία που κατέστρεψε περισσότερα από δώδεκα κτίρια τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (30 Δεκεμβρίου), ανέφερε η αστυνομία.

Η κατολίσθηση έπληξε μια κατοικημένη περιοχή στο δήμο Gjerdrum, περίπου 30 χλμ. (19 μίλια) βόρεια της πρωτεύουσας Όσλο. Η αστυνομία είπε ότι περίπου 700 άτομα είχαν εκκενωθεί από την περιοχή.

Οι εργαζόμενοι διάσωσης συνέχισαν να ψάχνουν στην περιοχή για παιδιά και ενήλικες που φοβόταν ότι είχαν παγιδευτεί σε λάσπη και συντρίμμια, ανέφερε η αστυνομία.

«Ψάχνουμε ακόμα επιζώντες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρότζερ Πέτερσεν σε συνέντευξη Τύπου.

Τα τηλεοπτικά πλάνα του ιστότοπου έδειξαν έναν μεγάλο κρατήρα με κατεστραμμένα κτίρια στο κάτω μέρος του. Άλλα κτίρια κρέμονται στις άκρες του κρατήρα. Δύο ακόμη σπίτια κατέρρευσαν στον κρατήρα την Τετάρτη το απόγευμα, ανέφερε ο τηλεοπτικός οργανισμός NRK.

Ο βασιλιάς της Νορβηγίας Χάραλντ είπε ότι η κατολίσθηση είχε κάνει βαθιά εντύπωση σε αυτόν.

Οι μάζες της γης κινούνται ακόμη σε μια από τις μεγαλύτερες αργίλες στην πρόσφατη νορβηγική ιστορία, δήλωσε ο Toril Hofshagen, περιφερειακός επικεφαλής της Νορβηγικής Διεύθυνσης Υδατικών Πόρων και Ενέργειας.

(Reuters)

Source