Η κινεζική κυβέρνηση αποκλείει την πρόσβαση στο Clubhouse

Η εφαρμογή κοινωνικών μέσων Clubhouse, η οποία έγινε περιοχή ελεύθερης έκφρασης στην Κίνα, αποκλείστηκε

Στην Κίνα, όπου υπάρχει μεγάλη λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα, οι χρήστες εφαρμογών Clubhouse αντιμετώπισαν ένα μήνυμα σφάλματος από τη νύχτα της Δευτέρας. Πολλοί Κινέζοι χρήστες μοιράστηκαν το μήνυμα ότι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Clubhouse χωρίς να χρησιμοποιούν VPN από τη Δευτέρα το βράδυ.

Εκτιμάται ότι η εφαρμογή Clubhouse είναι κολλημένη στο Μεγάλο Τείχος προστασίας, το σύστημα παρακολούθησης διαδικτύου στην ασιατική χώρα όπου είναι κλειστές τοποθεσίες όπως το Twitter, το Facebook και το YouTube Οι Κινέζοι χρήστες του Clubhouse συζητούσαν έντονα θέματα όπως τα στρατόπεδα των Ουιγούρων στο Σινγιάνγκ, την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και τον αμφιλεγόμενο νόμο περί εθνικής ασφάλειας του Χονγκ Κονγκ.

Το Clubhouse, μια εφαρμογή αυτόματου τηλεφωνητή, ορίζεται ως “νέα πλατφόρμα μέσων με βάση τον ήχο”. Με την εφαρμογή, άτομα από όλο τον κόσμο μπορούν να μιλούν μεταξύ τους, να λένε ιστορίες και να μοιράζονται τις απόψεις τους.

Η πλατφόρμα ξεχωρίζει με τη δυνατότητα μη καταγραφής συνομιλιών. Η εφαρμογή δεν επιτρέπει την εγγραφή φωνητικών συνομιλιών στο τηλέφωνό σας. Οι προσκλήσεις που απαιτούνται για συμμετοχή στην πλατφόρμα βρίσκουν αγοραστές μεταξύ 50-400 γιουάν (54,5 – 487 TL) σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα.

.Source