Η κινεζική οικονομία αυξήθηκε 18,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2021

Στη γραπτή δήλωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας (NBS), κοινοποιήθηκαν στοιχεία οικονομικής ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι η οικονομία της χώρας έκανε μια καλή αρχή για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με ετήσια αύξηση 18,3%.

Νέος τύπος Κορωνοϊός Στη δήλωση, η οποία επεσήμανε ότι οι παγκόσμιες επιπτώσεις της επιδημίας συνεχίζονται, αναφέρεται ότι η αβεβαιότητα και η αστάθεια επικράτησαν στη διεθνή οικονομία.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και των επενδύσεων κορυφώθηκε τον Μάρτιο και συμμερίζεται ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34,2% αυτό το μήνα.

Σε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης Κορωνοϊός Επισημάνθηκε ότι η οικονομική συρρίκνωση που παρατηρήθηκε πέρυσι οφείλεται στο λόγο ότι έπαιξε ρόλο.

Προκαλεί παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση Κορωνοϊός Η επιδημία έπληξε επίσης την Κίνα και η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε 6,8% το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Παρά την επιδημία, η Κίνα ανακοίνωσε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της αυξήθηκε κατά 6,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2020 και ο συνολικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης για το 2020 ήταν 2,3%.

.Source